Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

ΒΙΛΑ SENEKJANA ΣΤΑ ΡΟΔΟΠΟΥ

Ο Ιταλός Giuseppe Gerola, ο οποίος έφτασε στο νησί στις αρχές του 1900 και εν μέσω κινδύνων και περιπετειών διέσχισε την Κρήτη απ’ άκρη σε άκρη. Κατέγραψε, φωτογράφισε και μελέτησε ό,τι βενετσιάνικο είχε αφήσει ο χρόνος και οι Τούρκοι…
Στην αξιοθαύμαστη κληρονομιά του βιβλίου του Gerola βρίσκονται τρία κτίρια ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, ένα στο χωριό Δραπανιάς (βίλα Τρεβιζάν), το άλλο στο χωριό Ροδωπού και το τρίτο στο χωριό Καλάθενες του νομού Χανίων γνωστό ως βίλα Ρετόντα. Για τη βίλα στο χωριό Ροδωπού, δεν κατέγραψε τους πιθανούς ιδιοκτήτες της εξαιτίας της καταστροφής του θυρεού.
Ωστόσο τα προικοσύμφωνα αναφέρουν, ότι δύο οικογένειες, η οικογένεια Μεγκάνο και η οικογένεια Πολλάνι, είχαν ιδιοκτησίες στην περιοχή και επίσης αυτές οι δύο οικογένειες είχαν συμπεθεριάσει. Άρα είναι πολύ πιθανόν η βίλα να ανήκει σε μία από τις δύο ή και στις δύο οικογένειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: