Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Τριτοκοσμικές καταστάσεις στην Κίσαμο.... αναφορά από τα ΜΜΕ αλλά και μικρά αφιερώματα στις ατομικές σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, ένα πράγμα στην μέση του δρόμου που δεν θα τελειώσει, δεν θα φτιαχτεί δεν, δεν, δεν......
Ναι έχετε δίκιο σε μια πόλη που δυστυχώς τα μισά και βάλε πράγματα είναι τριτοκοσμικά αυτό δεν θα μπορούσε να είναι εξαίρεση, αν και δεν έχει ακόμα τελειώσει. 
Άκυρη η ερώτηση του συντάξαντα το άρθρο στα ΜΜΕ αν αυτό θα παραμείνει έτσι, εκεί στην άκρη του δρόμου ή θα φύγει; Φυσικά και η απάντηση γνωστή εκεί θα μείνει όπως το βλέπουμε τώρα, αλλά επισκέψιμο.
ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ
Βέβαια κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να κάνει ένα ρεπορτάζ, να ρωτήσει ένα υπεύθυνο τι είναι αυτό και γιατί θα πρέπει να είναι έτσι...απλά βγάλαμε το συμπέρασμα σαν πολίτες αυτής της πόλης (ο ξενοδόχος έχει πλάκα) οτι ενοχλεί.
Ενοχλεί την προσπέραση, το παρκάρισμα, είναι επικίνδυνο, είναι ακαλαίσθητο, είναι τι; Μνημείο είναι και σημαντικό, και η πόλη το έχει ανάγκη και από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε αυτήν την ανάδειξη, να δείξουμε αυτά που έχουμε, αυτά που ως και σήμερα μας στεναχωρούσαν. (Στα Χανιά έγινε πρόταση να αποκαλυφτούν τα αρχαία στην Δασκαλογιάννη και να τα βλέπουν οι τουρίστες)
Χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω αποφάσεις άλλων και παρ΄όλα τα λάθη τα διαχρονικά στην ανάδειξη της κληρονομιάς μας δυστυχώς σαν πόλη δεν έχουμε και κάτι καλύτερο να δείξουμε (ως τώρα) ή έχουμε;
21 αυτοκίνητα είναι μόνιμα παρκαρισμένα μέσα στην πόλη και τα μισά από αυτά σαπίζουν εδώ και 10 χρόνια στο ίδιο σημείο...αυτό είναι τριτοκοσμικό, 12 δρόμοι είναι χωματόδρομοι οι μισοί και παραπάνω δίχως πεζοδρόμια..αυτά είναι τριτοκοσμικά. Η πόλη πίνει νερό 20 χρόνια από αμίαντο, τα λύματα μας ως και χθες τα πετούσαμε στα ποτάμια (ακόμα το κάνουν κάποιοι), τα ρυάκια και οι ρεματιές μπαζώθηκαν ... τριτοκοσμικά.
Τέλος πάντων κουβέντα να γίνεται....και να καταλάβουν κάποιοι οτι αυτός ο δρόμος έχει πάρει έγκριση για μονοδρόμηση, οπότε καταλαβαίνεται οτι μπορεί να φτιαχτεί υπέροχα... με μεγαλύτερα πεζοδρόμια, με ζαρντινιέρες, με δένδρα και παγκάκια.
Τα παραδείγματα από το εξωτερικό είναι πολλά. Θέληση και πολιτική βούληση ΔΕΝ υπάρχει!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ρωμαικη Κισαμος= Ευχη και Καταρα