Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

ΤΑ ΣΤΡΑΛΙΚΙΑ ...ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΒΑΛΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΟ 1933

Την Παρασκευή θα βγει η απόφαση του Ειρηνοδίκη για τα στραλίκια του Λαφονησιού.

Χθες αργά το μεσημέρι κατέθεσαν οι δικηγόροι των δυο πλευρών και ένας μάρτυρας από κάθε μεριά. Το καλό βέβαια ήταν οτι μάρτυρας από την πλευρά του Δήμου Κανδάνου-Σελίνου στην υπόθεση ΄ταν ο τοπογράφος μηχανικός που είχε συντάξει τα όρια του 1999 που ποτέ δεν παραδέχτηκαν τότε οι άνθρωποι του τότε δήμου Ιναχωρίου!!
Φυσικά όπως έμαθα υπάρχει απόφαση που καθορίζει τα όρια και αυτή κατά την γνώμη μου είναι το κλειδί για να μπορέσουν τα δικαστήρια ή ακόμα και οι σημερινοί δήμαρχοι να βρουν τα πραγματικά όρια. Η απόφαση αυτή πάρθηκε το 1933 ανάμεσα στις τότε κοινότητες Κούνενι και Σκλαβοπούλας που δεν αναφέρει καθόλου τις σημερινές κολύμπες που επικαλούνται οι δυο δήμοι, αλλά τα πραγματικά όρια που τα είχαν αποδεχτεί τότε οι κοινοτάρχες Κούνενι και Σκλαβοπούλας και η συμφωνία υπογράφηκε στην μονή της Χρυσοσκαλίτισσας. ..Αυτή ας ψάξουν μα κάπου θα είναι.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: