Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΝΟΙΧΤΑ

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Κρήτης έκανε της προτάσεις του για τις δεξαμενές υγρών καυσίμων....και είπε οτι είναι μια χαρά η μελέτη του 2010, του Πολυτεχνείου..που τις έφερνε στην Κίσαμο. Να τι λέει στην έκθεση του.....φυσικά και λίγο λάιτ τονίζοντας οτι πρέπει πρώτα να γίνει δημόσια διαβούλευση επί του θέματος!!!
Για χωροθέτηση ενός (1) υποδοχέα δεξαμενών υγρών και υγροποιημένων καυσίμων στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων λαμβάνοντας υπόψη τα πορίσματα της εξειδικευμένης Μελέτης «Εγκατάσταση οχλουσών εγκαταστάσεων και επικινδύνων δραστηριοτήτων και δεξαμενών αποθήκευσης υγρών καυσίμων στο Ν. Χανίων, Πολυτεχνείο Κρήτης 2010».
Η συγκεκριμένη μελέτη προκρίνει επιστημονικά και τεχνικά τεκμηριωμένα δόκιμες περιοχές που κατατάσσονται με βάση διαφορετικά πολυκριτήρια σενάρια. Θεωρούμε ότι η επιλογή του σεναρίου που θα οδηγήσει στην τελική επιλογή αποτελεί εν τέλει κυρίως πολιτική απόφαση και θα επηρεάζει σαφώς και άλλες κατευθύνσεις του υπό αναθεώρηση χωροταξικού πλαισίου (π.χ. οδικές και θαλάσσιες υποδομές). Σε κάθε περίπτωση και πριν τη λήψη της όποιας απόφασης θεωρούμε επιβεβλημένη τη δημόσια διαβούλευση της μελέτης ώστε να διαπιστωθεί η αντικειμενικότητα, επάρκεια και τεχνική αρτιότητα των πορισμάτων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: