Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΒΕΛΓΙΟΥ

Η Ένωση ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων Κίσαμου, μέσω της Περιφέρειας Κρήτης προβλήθηκε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Salon des Vacances» που πραγματοποιείται από τις 5 έως τις 9 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες.
Σε σειρά επιχειρηματικών συναντήσεων με τουριστικούς παράγοντες έγινε ανταλλαγή απόψεων για τη διαχείριση της ερχόμενης τουριστικής περιόδου και καταγράφηκαν οι θετικές τάσεις που σημειώνουν οι κρατήσεις προς την Ελλάδα. 
Τα μηνύματα από την Βέλγικη αγορά είναι εξαιρετικά θετικά, καθώς οι τάσεις της τουριστικής κίνησης είναι ήδη αυξητικές σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι εκτιμήσεις είναι πως η Κρήτη θα διατηρήσει και το 2015 συγκριτικό πλεονέκτημα στη Μεσόγειο. 
Η Προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Κάτω Χωρών κα. Ελένη Σκαρβέλη, δηλώνοντας σε συνάντηση μας πως οι κρατήσεις παρουσιάζουν αύξηση της τάξης του 17%, σε σχέση με τις αντίστοιχες της περυσινής περιόδου, με δυναμική αυξητικής τάσης σε όλες τις κατηγορίες ταξιδιωτών.
Επίσης o κ. Μυλωνάκης εκδήλωσε την επιθυμία του, για την οργάνωση δωρεάν ταξιδιού γνωριμίας με την περιοχή της Κίσαμου και τη φιλοξενία δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων γνωρίζοντας από κοντά τις ομορφιές της περιοχής μας.
Η προσέλευση στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης ήταν μεγάλη, παρατηρήθηκε επίσης έντονο ενδιαφέρον επισκεπτών της ηλικιακής ομάδας 50+ για πληροφορίες σχετικά με τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, τις φυσικές ομορφιές του νησιού και τον περιπατητικό τουρισμό. 
Σημειώνεται ότι, η Κρήτη είναι ένας από τους πλέον αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς των Βέλγων, με υψηλό δείκτη επαναλαμβανόμενων τουριστών που εκτιμούν τον πολιτισμικό της πλούτο, την Κρητική διατροφή, την Ελληνική φιλοξενία και το ξεχωριστό Κρητικό τοπίο.
Με τη συμπαράσταση του Γραφείου ΕΟΤ Κάτω Χωρών, δημιουργείται πλέον μια βάση στοιχείων με ενδιαφερόμενους προκειμένου να λαμβάνουν ιδιαίτερη πληροφόρηση για την Ελλάδα και ενημερωτικό υλικό.
Επίσης, ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων (ιδιαίτερα τον Κο Βολικάκη Εμμανουήλ) για τη βοήθεια και τη συνεργασία τους». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: