Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ....

Η αλήθεια είναι ότι οι πολίτες θέλουν να ενημερωθούν, αλλά η απόσταση, οι ώρες και η αναμονή των δημοτικών συμβουλίων τους αποθαρρύνουν. Τον τελευταίο καιρό το θέμα που συζητιέται πολύ ...στην πόλη αλλά και στα χωριά που είναι ένα γύρω από εκεί, είναι το πυρηνοτέτοιο. 
Σήμερα λοιπόν είδα στην διαύγεια καθαρογραμμένη την εισήγηση και την απόφαση του τελευταίου Δ.Σ του δήμου Κισάμου που έδωσε το οκ, και εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο Κισάμου ώστε να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες.
Έχει ενδιαφέρον να την διαβάσετε μιας και λέει όλη την αλήθεια για το Πυρηνοτέτοιο.
Πότε τέθηκε σε λειτουργία (2002), για πόσο καιρό (επ' αόριστο). Πότε ανανεώθηκε η άδεια περιβαλλοντικών όρων (2008), για πόσα χρόνια ίσχυε (5), πότε έληξε (2013), Πότε έγινε δεκτή και από ποιον η αίτηση Θεραπείας (2014), που κολλάει το θέμα και τέλος ποιες οι ενέργειες που θα κάνει το δημοτικό συμβούλιο με την ομόφωνη του απόφαση!!
Πάντως πέραν των άλλων έχει ενδιαφέρον και ένα έγγραφο του δήμου Κισάμου (1091 2-2-2015) προς τις δημοτικές κοινότητες του παραλιακού μετώπου που πλήττονται από το εργοστάσιο Δραπανιά-Καλουδιανά-Καλλεργιανά-Χαιρεθιανά που ζητάει να μάθει την άποψη τους. Απλά λέω ότι 3 από τις 4 ενότητες γνωμοδότησαν υπέρ του κλεισίματος του εργοστασίου, η τέταρτη ακόμα!!! 
Αυτά γιατί κάποιος βλέπει φαντάσματα και νομίζει ότι ένας-δυο μόνο, θέλουν την μεταφορά και το κλείσιμο του εργοστασίου από εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: