Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΦΟΡΟΣ ΑΝΑ ΣΤΡΕΜΜΑ


Με βάση την επιφάνειά τους και όχι την αξία τους θα φορολογηθούν, από το 2014, τα αγροτεμάχια, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φόρος που θα επιβληθεί ανά στρέμμα ανέρχεται μεσοσταθμικά από 8 έως 10 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι σε μερικές εκτάσεις θα είναι χαμηλότερος και σε άλλες υψηλότερος.
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναζητεί από τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων έσοδα ύψους 750 εκατ. ευρώ τον χρόνο, ενώ, όπως αποφάσισε η διακομματική, για το 2015 και τα επόμενα έτη ο φόρος στα αγροτεμάχια θα υπολογιστεί με βάση τις ειδικές αξίες που ισχύουν για τα εκτός σχεδίου πόλης ακίνητα.
Εξάλλου, η διακομματική επιτροπή, που θα συνεδριάσει εκ νέου τη Δευτέρα, προσδοκά έσοδα περίπου 3 δισ. ευρώ από τον φόρο στα ακίνητα.
Πηγή:Voria

Ε΄ρε κάτι γλέντια με τα στρέμματα και τους ψήφους εκεί στα νότια του δήμου..... θα σβήνουν τα στρέμματα αλλά και τους...ψήφους!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: