Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΟΠΟΛΙΩΝ

Μονότερμα τον πήρανε τον Περιφερειάρχη οι φορείς της πόλης μας.....αλλά λες να τον χάλασαν αυτά που άκουσε; Τουναντίον, μας έκανε και μια επιτόπια ντρίπλα και μας κάλεσε στο Ηράκλειο....για να μας πει τι δεν έκαναν καλά τόσο καιρό οι μελετητές.... αν και η μελέτη είναι η αρτιότερη που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στα Χανιά! 
Πραγματικός καταπέλτης, ο Αντιδήμαρχος Κουμάκης, έδειξε πόσο πολύ ξέρει το θέμα που δεν χωρούσε αμφισβήτηση στα λεγόμενα του.... μάλιστα όταν επικαλέστηκε ανθρώπους της περιφέρειας σχετικά με την αρτιότητα της μελέτη ..έπεσε μουγκαμάρα στην αίθουσα και ιδιαίτερα στους καλεσμένους μας... 
Φυσικά εκεί ήταν και οι πολιτικοί του νομού μας, που και αυτοί τάχτηκαν, με την σειρά τους -αν μπορούσαν να κάνουν και αλλιώς- στην ένταξη του έργου το γρηγορότερο δυνατό και... ζήτησαν σαν εγγύηση του έργου.... τον λόγο του Περιφερειάρχη.
Εγώ πάντως ένα κατάλαβα..... η παράκαμψη θα γίνει μόνο αν το πει ο Περιφερειάρχης .....γιατί αυτός είναι το μόνο αφεντικό! Τώρα για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η καθυστέρηση και δεν λέει το "ναι" ..... ένα μπορώ να υποθέσω με το μικρό μου το μυαλό.....
 Πόσα μικρότερα μικροπολιτικά έργα μπορεί να γίνουν άμα σπάσουμε τα 25.000.000 ε που χρειάζονται για τις δικές μας παρακάμψεις; Μάλλον πολλά.....

1 σχόλιο:

Κουκουράκης Κων/νος είπε...

Άσχετα από τις υποσχέσεις για ένταξη του έργου ο στόχος τους είναι το έργο να μην γίνει ακριβώς για τους λόγους που αναφέρεις Γιάννη.
Έτσι το έργο, αφού θα ροκανίσουν και άλλο χρόνο, θα το εντάξουν και μετα θα περιμένουν την πρώτη δυσκολία ή ένσταση για να το απεντάξουν.
Έτσι και ο σκύλος χορτάτος και η πίτα ολάκερη.
Λογαριάζουν όμως χωρίς τον "Ξενοδόχο".
Τους έχουμε ετοιμάσει κάποιες όμορφες εκπληξούλες που δεν τις φαντάζονται.
Μην ξεχνάτε το χρόνο ρεκόρ που υλοποιήθηκε στα δικαστήρια η διαδικασία της απαλωτρίωσης.
Ούτε που το φαντάζονταν.
Υποθέτω ότι τελικά ο σκύλος θα χορτάσει επειδή θα φάει την πίτα.
Συστείνω υπομονή και στον κ Αρναουτάκη και στους υπόλοιπους πονηρούς κυρίους της Αυτοδιοίκησης.