Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΞΕΡΕΤΕ

.....ότι η μοναδική πόλη που δεν είχαν σήμα τα κινητά τους (όχι από βλάβη) για 4 μέρες ήταν η Κίσαμος, αυτό έγινε από το πρωί της  Πέμπτης, 2 Απριλίου έως και 5 Απριλίου του 2009, οι  8.000 κάτοικοι (περίπου) .....κόντεψαν να φάνε ο ένας τον άλλο.
....ότι στα μέσα του 16ου αιώνα επίσκοπος Κισάμου έγινε ο Γεράσιμος Παλαιοκάπας (1551) ουνίτης ευγενής από τα Χανιά, ο μόνος ορθόδοξος σε ολόκληρη την Κρήτη.
..ότι ο Edward Lane, ένας Άγγλος συγγραφέας που έζησε αρκετά χρόνια στην Aίγυπτο, το 1826 έγραψε:  «Oι περισσότερες από τις λευκές σκλάβες που βρίσκονταν στην Aίγυπτο είναι Eλληνίδες και Κρητικές.
.. ότι οι αρχαίοι Έλληνες το έλεγαν Ιουσαγόρα, οι Ενετοί Scoglio Lafonisi, και μεις Ελαφονήσι ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: