Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ;


Αποφασισμένη να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια και να εξετάσει σε βάθος το ζήτημα της εγκατάστασης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην πόλη, εμφανίζεται η Επιτροπή Αυθαιρέτων του Δήμου Ηρακλείου, που συνεδρίασε σήμερα και ασχολήθηκε με 6 τέτοιες περιπτώσεις .........
Πρόκειται για κεραίες που είναι εγκατεστημένες σε διάφορα σημεία της πόλης, σε κάποιες από τις παραπάνω περιπτώσεις ο Δήμος έχει ξεκινήσει την διαδικασία κατεδάφισης και οι εταιρείες υπέβαλλαν αίτηση θεραπείας, και για τις υπόλοιπες έχουν υποβληθεί ενστάσεις επί των προστίμων που επιβλήθηκαν. 
Όπως τονίστηκε στην διάρκεια της συνεδρίασης, ο νόμος 4053/2012, δημιουργεί νέα δεδομένα στο θέμα αυτών των εγκαταστάσεων, με τις εταιρείς να υποστηρίζουν ότι πληρούννται οι προϋποθέσεις για την τακτοποίηση τους
Τα μέλη της επιτροπής, όπως υπογράμμισαν θα εξετάσουν τα στοιχεία που κατέθεσαν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, θα κάνουν αυτοψία στις συγκεκριμένες περιοχές ενώ θα συτήσουν από τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες διευκρινήσεις για κάποια νομικά κενά που παρουσιάζονται, πριν καταλήξουν στις αποφάσεις.
Αυτά φυσικά στο Ηράκλειο....εδώ εμείς που "καήκαμε" μια φορά πριν κάμποσα χρόνια, σφυρίζουμε αδιάφορα τώρα, αν και βλέπουμε καθημερινά το πρόβλημα!!!
Αλήθεια επιτροπή αυθαιρέτων έχουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: