Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 26 Μαΐου 2012

ΝΑ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.....


Στην Αθήνα σήμερα την 2η του μηνός Μαΐου του έτους 2012 ημέρα Τετάρτη με βάση την απόφαση έγκρισης ανάθεσης εκπόνησης της μελέτης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξηςκαι Τροφίμων, με αριθμό 804/24841/103-2012 αφ’ ενός η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Μελετών και Κατασκευών κ. Αικατερίνη Συντήλα, Πολιτικός Μηχανικός, με Α΄βαθμό, που εκπροσωπεί τη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ (ΔΤΜ&Κ) του ΥΠ.Α.Α.&Τ. και αφ’ ετέρου το ατομικό γραφείο του ΕΓΓΛΕΖΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ που καλείται εφεξής «Ανάδοχος» και που εκπροσωπείται νόμιμα από τον κ. Εγγλέζο Δημήτρη με διορισμένο αντίκλητο τον κ. Στυλιανό Λουκά (με την από 21-03-2012 Υ.Δ.) , αντίστοιχα, συμφώνησαν, και συναποδέχθηκαν τα ακόλουθα:
Με το παρόν ιδιωτικό συμφωνητικό και με βάση την απόφαση έγκρισης ανάθεσης εκπόνησης της μελέτης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με αριθμό 804/24841/1-03-2012, ο Εργοδότης αναθέτει στον Ανάδοχο και αυτός αναλαμβάνει την εκτέλεση της σύμβασηςγια την εκπόνηση της μελέτης: «ΜΕΛΕΤΗ  ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΚΑΛΙΤΙΣΣΑΣ Ν.ΧΑΝΙΩΝ»
Η συνολική προθεσμία για την περαίωση του αντικειμένου της σύμβασης σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παράγραφο 4 του άρθρου 11 της οικείας Προκήρυξης ορίζεται σε έξι (6) μήνες από την υπογραφή του παρόντος ιδιωτικού συμφωνητικού.
Στη σύμβαση ορίζονται και τμηματικές προθεσμίες, ως ακολούθως:
1. Ένα (1) μήνα για την υποβολή του προγράμματος ποιότητας μελέτης και εισηγητικής έκθεσης.
2. Τέσσερις (4) μήνες για την ολοκλήρωση εκπόνησης και την υποβολή της Οριστικής Μελέτης.
3. Ένα (1) μήνα για την έγκριση της Οριστικής Μελέτης.
Οι καθαροί χρόνοι εκπόνησης, τα στάδια και οι τμηματικές προθεσμίες των επί μέρους εργασιών περιλαμβάνονται στο σχετικό χρονοδιάγραμμα που περιλαμβάνεται στο Τεύχος Τεχνικών Δεδομένων του έργου.
Αναδόχου και την απόφαση έγκρισης του αποτελέσματος του διαγωνισμού (Αποφ. 804/24841/01-03-2012), ανέρχεται στο ποσό των Εκατόν πέντε χιλιάδων πεντακοσίων εξήντα επτά ΕΥΡΩ, 105.567,00 € χωρίς Φ.Π.Α. (129.847.41 € με ΦΠΑ) για την υπό εκπόνηση κατηγορία μελέτης 21.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Απόλυτο δίκιο.
Χθες είχαν κατέβει στην Χρυσοσκαλίτισσα ο επιβλέπων από το Υπουργείο , ο μελετητής με τους συνεργάτες του και ο Δ/ντης της υπηρεσίας υδάτων της αιρετής Περιφέρειας.
Πήγαμε στην λ/ξ Χρυσοσκαλίτισσας , όπου τους έγινε μία αναλυτική ενημέρωση από το τι υπήρχε πριν εκεί μέχρι και την ημέρα κατάπτωσης της και πως συμπεριφέρθηκε το φαινόμενο μέχρι σήμερα και στην συνέχεια πήγαμε στην λ/ξ των Αγίων Θεοδώρων την οποία περπατήσαμε στο σύνολο της έκτασης της και μεγάλο κομμάτι του περιβάλλοντος χώρου .
Ακούστηκαν πολλά για το τι έγινε (φυσικά και δεν την χάλασε ο πρόεδρος της λ/ξ , όπως λένε κάποιοι) και το τελικό συμπέρασμα είναι παρόλο που δεν ήταν η πρώτη σκέψη του εκπροσώπου του υπουργείου ότι πρέπει να επισκευαστεί και προσανατολίζονται να την δώσουν στο ίδιο γραφείο που μελετά την λ/ξ Χρυσοσκαλίτισσας.Βέβαια χρειάστηκε πολύ δουλειά τόσο από εμένα αλλά και από τον Δ/ντη της Περιφέρειας και ευτυχώς που από ότι φαίνεται το μελετητικό γραφείο είναι πολύ σοβαρό και ο γεωλόγος ξέρει καλά το αντικείμενο.
Ζητήθηκε και λογικό είναι το άδειασμα της λ/ξ Χρυσοσκαλίτισσας για να δουν το έγκυλο που υπάρχει μέσα (να γιατί πρέπει να υπάρχει - καλείται σε ΟΛΕΣ τις συσκέψεις εκπρόσωπος του ΤΟΕΒ που είναι γνώστης της περιοχής ευθύνης του) γιατί απλά νόμιζαν ότι μόνο τα πρανή είχαν πρόβλημα.
Το υπουργείο θα στήλει χαρτί στον Δήμο μας και θα ζητάει το άδειασμα της λ/ξ με την στήριξη του ΤΟΕΒ και αυτό γιατί η λ/ξ ανήκει στο υπουργείο , πιστεύω ότι ο Δήμος μας θα πράξει το αυτονόητο για να έχουμε μία πλήρη μελέτη αποκατάστασης της λ/ξ και όχι πάλι μία τρύπα στο νερό.
Σπερελάκης Ιάκωβος , πρόεδρος ΤΟΕΒ Χρυσοσκαλίτισσας.