Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΛΑΘΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ή ....

 ......μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;
«Ο δρόμος των Μουσείων είναι μια σειρά από εκδηλώσεις που διοργανώνονται σε έξι Μουσεία των Δήμων Πλατανιά και Καντάνου - Σελίνου. Εκδηλώσεις που συνδυάζονται με επισκέψεις στα Μουσεία αυτά (τα 4 από αυτά σε λειτουργία) και που έχουν ως στόχο την ανάδειξη του Πολιτισμού. Είναι μια πρωτοβουλία των Δήμων Πλατανιά (Μουσεία: Κρητικών Βοτάνων, Αλιείας, Ελιάς Βουβών, Σύγχρονης τέχνης «Ελαιουργείον - Εργοστάσιο Τέχνης») και Καντάνου - Σελίνου (Ιστορικό Καντάνου, Ακριτών), που έχει ως σκοπό να αναδείξει τον λεγόμενο δρόμο των Μουσείων, που θα διασχίζει Μουσεία των δύο Δήμων». Χανιώτικα Νέα
- Όπως θα διαπιστώσατε, πρόκειται για μουσεία που βρίσκονται στην δυτική πλευρά του Νομού Χανίων και συγκεκριμένα στις Επαρχίες Κισάμου και Σελίνου. Μόνο που οι διοργανωτές… ξέχασαν και φέτος το δεύτερο σημαντικότερο μουσείο του Νομού: το Αρχαιολογικό Μουσείο Κισάμου! Λάθος αξιολόγηση, ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;
Αντώνης Μουντάκης εφημερίδα Νέοι Ορίζοντες

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εφόσον είναι πρωτοβουλία δήμων, γιατί δεν συμμετέχει και η Κίσαμος; Δεν ειδοποιήθηκε ή αδιαφορεί ο δήμος; Δεν βλέπω που κολλάει η αξιολόγηση (σωστή ή λάθος), εκτός κι αν ο δήμος Κισάμου πρότεινε την συμμετοχή του Αρχαιολογικού Μουσείου της πόλης και η πρόταση απορρίφθηκε.

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Γενικώς υπάρχει αδιαφορία...αλλά δεν υπάρχει και καλή συνεργασία. Το ότι το Μουσείο Κισάμου (κατά την γνώμη πολλών το ωραιότερο μικρό Μουσείο της Ελλάδος) σαμποτάρεται είναι ξεκάθαρο....από την άλλη ίσως να φταίμε και λιγουλάκι, μιας και από τέχνη έχουμε μεσάνυχτα.