Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ


Στην τελική ευθεία μπαίνουν πλέον οι διαδικασίες για την ένταξη στο ΕΣΠΑ της χρηματοδότησης της παράκαμψης των Τοπολίων μέσω του οδικού άξονα Καλουδιανά-Τοπόλια- Μύλοι- Έλος –Βάθη –Χρυσοσκαλίτισσα.
Με πρόσφατη κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υποδομών, κηρύσσεται η αναγκαστική απαλλοτρίωση 348 στρεμμάτων για την κατασκευή του συγκεκριμένου οδικού άξονα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη αυτή και διαβεβαίωσε ότι έχουν δεσμευτεί από το ΕΣΠΑ οι πιστώσεις τόσο για τις απαλλοτριώσεις, όσο και για την κατασκευή του σημαντικού αυτού έργου υποδομής.
Για να δούμε είναι αλήθεια ή ακόμα μια προεκλογική μπαρούφα εκατέρωθεν; Πάντως απ΄ ότι διαβάζω στα Χ.Ν .....«Η απαλλοτρίωση κηρύσσεται με δαπάνες: α) του Δημοσίου που θα καλυφθούν από τους ΚΑΠ - Επενδύσεις όσο και από κοινοτικά σύμφωνα με τις διατάξεις του σχετικού ν. 635/1977, όπου αυτές εφαρμόζονται». Φυσικά υπάρχουν και άλλα βήματα ακόμα που λείπουν με σοβαρότερο για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ όπως ο καθορισμός τιμής μονάδος από την Κτηματική Υπηρεσία του δημοσίου και ο προσδιορισμός δικασίμου. Για να δούμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: