Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ....


Οι είκοσι καλύτερες παραλίες της Κρήτης πρόκειται να παρουσιαστούν για πρώτη φορά επίσημα στο Διεθνές Φεστιβάλ Matala Festival 2012, που πραγματοποιείται στις 2,3 και 4 Ιουνίου.
Ο διακεκριμένος «εξερευνητής» και συγγραφέας του βιβλίου Blue Crete, Αλέξανδρος Ρονιώτης, στο οποίο περιλαμβάνονται όλες οι παραλίες της Κρήτης, επέλεξε τα Μάταλα και το Δήμο Φαιστού, προκειμένου να παρουσιάσει τις 20 καλύτερες παραλίες, έτσι όπως τις ψήφισαν οι επισκέπτες της σελίδας cretanbeaches.com.
Για την ιστορία πρώτη παραλία ο Μπάλος που παίρνει στην ψηφοφορία με 4,35 με άριστα το 5.
Δεύτερη παραλία το Ελαφονήσι με 4,26/5, τρίτη η κόκκινη άμμος στα Μάταλλα με 4,19/5 και τέταρτη τα Φαλάσαρνα με 4,11/5. Αυτά να τα βλέπουν οι υπόλογοι, που τόσα χρόνια έχουν αφήσει στην τύχη τους τις παραλίες μας δίχως μια γαλάζια σημαία, δίχως τα απαραίτητα και την διαφήμιση στους ιδιώτες.

 Τρεις παραλίες στην πρώτη δεκάδα....

Δεν υπάρχουν σχόλια: