Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΝΤΟΠΙΟΙ "ΚΑΒΑΛΑΡΗΔΕΣ"

-Ενάντια σε τι επαναστατείς;  ρωτάει κάποιος τον Μάρλον Μπράντο στον «Ατίθασο», την γνωστή ταινία με τους ξέγνοιαστους Αμερικανούς μοτοσυκλετιστές. 
-Τι διαθέτεις, απαντά ο Μάρλον Μπάρντον.
Από το 1885, τότε που γεννήθηκε σε έναν επαρχιακό δρόμο της Γερμανίας από τον Γκότλιμπ Ντέιμλερ, η μοτοσικλέτα έγινε σύμβολο της ελευθερίας αλλά και της αντρικής ισχύος. Ένας άντρας πάνω στη μηχανή, δεν ταξιδεύει απλώς από το ένα μέρος στο άλλο, μετακινείται από τα ασφυκτικά δεσμά της πραγματικότητας στη ζωή που θα 'θελε να ζήσει!
Αν κάνεις την ίδια ερώτηση στους δικούς μας ξένοιαστους καβαλάρηδες απάντηση σίγουρα δεν θα πάρεις; Θα σε βρίσουν σίγουρα και .....σιγανά.
Οι δικοί μας βέβαια δεν είναι και τόσο ξέγνοιαστοι, πολύ δε περισσότερο δεν είναι επαναστάτες, είναι αμούστακα παιδιά που κάνουν ομαδούλες με τα θορυβώδεις παπάκια τους, και προκαλούν τους πάντες.
Ήταν εκνευριστικό και μονότονο τα πειραγμένα "παπάκια" καθημερινά να "αλωνίζουν" τους δρόμους του Καστελλιού, κατάντησε και πολύ επικίνδυνο, γιατί απλά δεν μαθαίνουμε από τα λάθη μας και πάντα ξαναγυρίζουμε σε καταστάσεις που μας στενοχώρησαν και μας έδειξαν πρωτίστως σε μας τους γονείς, τους κινδύνους που κρύβουν πλέον οι δυο τροχοί. Γονείς-δάσκαλοι-πολιτεία-αστυνομία, παρακολουθούν, αμέτοχοι, αδιάφοροι, αποσβολωμένοι περιμένοντας την τελευταία στιγμή να ....ξυπνήσουμε.
 Όλοι μας περάσαμε από ανάλογες καταστάσεις, όλοι μας κάναμε την μίνι επανάσταση μας, όμως η κάθε επανάσταση είχε και τα όρια της.
Το σύμβολο της ελευθερίας κάποτε, το αγαπημένο μας δίτροχο που μας τραβούσε προς το άγνωστο, που μας βοηθούσε να κάνουμε τις μικρές  και προσωπικές  μας επαναστάσεις, μας τελείωσε, κατάντησε ένα καβουρντιστήρι για να μας σπάει τα νεύρα μεσημεριάτικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: