Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΧΩΡΙΣ ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

Είκοσι έξι (26) γαλάζιες σημαίες κυματίζουν και φέτος σε παραλίες των Δήμων του Ν. Χανίων (Χανίων (11), Πλατανιά (4), Αποκορώνου (6) και Καντάνου-Σελίνου (5).
Η "Γαλάζια Σημαία" είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας περιβάλλοντος, και απονέμεται από το 1987 σε όσες ακτές διαθέτουν την επιθυμητή ποιότητα των νερών κολύμβησης αλλά πληρούν και τα κριτήρια, που αναφέρονται σε  καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου. Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού, και όχι μόνο, δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη "Γαλάζια Σημαία" όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, επιμένοντας στις καλές υπηρεσίες που προσφέρονται στην ακτή αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος.
Στο Δήμο Κισάμου υπάρχουν φανταστικές παραλίες (Φαλάσαρνα, Μπάλος, Μαύρο μώλος, Σφηνάρι, Λαφονήσι, Δραπανιάς, κλπ) που τυγχάνουν διεθνούς αναγνώρισης και πληρούν τα αναγκαία κριτήρια. Φαίνεται όμως ότι και η νέα Δημοτική αρχή δεν έχει ακόμη αντιληφθεί την αναγκαιότητα της προβολής του Δήμου, μέσω και αυτού του θεσμού και δεν αξιοποίησε το 5μηνο για να την απονομή "Γαλάζιας  Σημαίας" σε κάποιες από αυτές, προβάλλοντας τον τόπο και εξασφαλίζοντας καλλίτερες υπηρεσίες σε ντόπιους και ξένους. Μήπως ο Σύλλογος Ξενοδόχων και ο Εμπορικός Σύλλογος Κισάμου θα πρέπει να δραστηριοποιηθούν και προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε την επόμενη σαιζόν να κυματίζουν και στις παραλίες του Δήμου Κισάμου γαλάζιες σημαίες;   
Κώστας Χαρτζουλάκης

2 σχόλια:

ΣΤΕΦΑΝΙΑ είπε...

ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΞΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ...ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΘΗΚΕ Η ΚΙΣΣΑΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΡΑΙΑΝ ΕΡ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΛΙΝΙΩΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ...Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ....

ΣΤΕΦΑΝΙΑ είπε...

ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΠΕΙ...ΑΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΣΩΣΤΑ,ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ...ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΨΩΦΑΝΕ ΓΙΑ ΦΡΑΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΠΙΑΣΜΑ.ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΑ ΜΕΡΗ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΙ.ΑΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΟΛΩΝ.ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΣΤΑ ΦΑΛΑΣΣΑΡΝΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΡΟΜΕΡΟ.ΙΣΑ ΙΣΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΕΚΤΡΩΠΑ ΔΥΣΦΗΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ....Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΩ!!!!