Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

Δύο περισσότερες από πέρυσι είναι οι φετινές βραβευμένες με την Γαλάζια Σημαία, παραλίες της Κρήτης, όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις των υπευθύνων του προγράμματος για την Ελλάδα.
Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αν συνυπολογιστεί πως το 2011 σε 387 ακτές και σε 9 μαρίνες θα κυματίζει η Γαλάζια Σημαία, ενώ σε 34 ακτές θα υποσταλεί. Πέρυσι η Ελλάδα είχε 421 βραβευμένες ακτές και 9 μαρίνες. Παρ' όλα αυτά διατηρεί τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε 41 χώρες, με πρώτη και πάλι την Ισπανία.
Στα δικά μας τώρα. Τα Χανιά πήραν 26 σημαίες....
Δήμος Καντάνου Σελίνου: Παχειά Άμμος, Χαλίκια, Λιμνάκι, Γραμμένο, Βουλισμένη*.
Δήμος Πλατανιά: Κολυμβάρι, Μάλεμε, Πλατανιάς, Πλατανιάς /Λιμανάκι
Δήμος Χανίων: Σταλός, Άγιοι Απόστολοι 1, Άγιοι Απόστολοι 2, Χρυσή Ακτή, Αγία Μαρίνα, Καλαμάκι, Νέα Χώρα, Μαράθι, Σταυρός, Άγιος Ονούφριος, Καλαθάς
Δήμος Αποκορώνου: Μαϊστράλι, Καλύβες Ξυδά, Κυανή, Αλμυρίδα, Καβρός, Περαστικός.
Δήμος Κισάμου ..ας μην είμαστε και αχάριστοι....έχουμε τις καλύτερες παραλίες, γαλάζιες σημαίες θέλουμε; Η γαλάζια σημαία είναι πολύ κιτςςςςςςςς!
Εξάλλου η μισή γαλάζια σημαία στην *Βουλισμένη μας ανήκει....ή κάνω λάθος;

Δεν υπάρχουν σχόλια: