Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

O KΥΡΙΟΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ KEVIN RUD

«Οι μετανάστες, και όχι οι ΝΤΟΠΙΟΙ, είναι αυτοί που πρέπει να προσαρμοστούν. Έτσι είναι, και άμα τους αρέσει!
Βαρέθηκα να ανησυχούμε σε αυτή τη χώρα μήπως προσβάλλουμε ένα άτομο ή την κουλτούρα του. Από τότε που έγιναν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Bali, η πλειοψηφία των Αυστραλών ένιωσε ένα κύμα πατριωτισμού.
Η κουλτούρα μας εξελίχθηκε σε δύο αιώνες γεμάτους αγώνες, προσπάθειες και νίκες από εκατομμύρια άντρες και γυναίκες που επιζητούσαν την ελευθερία. Η κύρια γλώσσα που μιλάμε είναι τα Αγγλικά. Όχι τα Ισπανικά, τα Λιβανέζικα, τα Αραβικά, τα Κινέζικα, τα Γιαπωνέζικα, τα Ρώσικα ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα. Οπότε, αν θέλετε να γίνετε μέρος της κοινωνίας μας, μάθετε τη γλώσσα μας!
Οι περισσότεροι Αυστραλοί πιστεύουν στο Θεό. Αυτό δεν είναι κάποιο Χριστιανικό, ακροδεξιό, πολιτικό κίνημα, αλλά γεγονός: Χριστιανοί, άντρες και γυναίκες, με Χριστιανικές αρχές, ίδρυσαν αυτή τη χώρα, και αυτό είναι καθαρά καταγεγραμμένο. Αρμόζει, λοιπόν, να το δείχνουμε πάνω στους τοίχους των σχολείων μας. Αν ο Θεός μας σας προσβάλλει, σας προτείνω να βρείτε άλλο μέρος του κόσμου για να ζήσετε, διότι εμάς ο Θεός είναι μέρος της κουλτούρας μας. Θα δεχτούμε αυτά που πιστεύετε, χωρίς ερωτήσεις. Αυτό που ζητάμε είναι να δεχτείτε κι εσείς αυτό που πιστεύουμε εμείς, και να ζήσετε μαζί μας με αρμονία, χαρά και ειρήνη.
Αυτή είναι η δική μας χώρα, η δική μας γη και ο δικός μας τρόπος ζωής, και θα σας προσφέρουμε μια ίση ευκαιρία να τα απολαύσετε κι εσείς.
Όμως μόλις χορτάσετε να παραπονιέστε, να γκρινιάζετε και να μουρμουρίζετε για τη σημαία μας, τον όρκο πίστης στη χώρα μας που δίνετε όταν παίρνετε την υπηκοότητα, τα χριστιανικά μας πιστεύω, τον καθιερωμένο τρόπο ζωής μας, τότε σας ενθαρρύνω να εκμεταλλευτείτε μια άλλη μεγάλη ελευθερία της Αυστραλίας: Το δικαίωμα να φύγετε! Αν δεν είσαστε ευχαριστημένοι, τότε φύγετε!
Δε σας φέραμε εδώ με το ζόρι.
Εσείς διαλέξατε να έρθετε.
Οπότε, δεχτείτε τη χώρα που εσείς διαλέξατε!»
KEVIN RUD
Εγώ δεν το ξέρω τον κύριο, λένε οτι είναι πρωθυπουργός στην Αυστραλία, αλλά μάλλον είναι πολύ καλύτερος από όλους όσους πέρασαν τα τελευταία χρόνια από την χώρα μας. Σταράτες κουβέντες σε μια εποχή που οι δικοί μας κρύβονται από την πραγματικότητα. Το μεταναστευτικό είναι ένα σύνθετο πρόβλημα, τόσο πολύπλοκο που δεν είναι δυνατόν να το λύση καμιά κυβέρνηση πόσο αυτή που παραπαίει.
Και να μην ξεχάσετε ότι οι Αυστραλοί έχουν ιστορία μόλις δύο αιώνων σαν έθνος, παρ' όλα αυτά μιλάνε με υπερηφάνεια γι' αυτήν την "σύντομη" ιστορία τους, αλλά κυρίως την υπερασπίζονται όπως και όπου μπορούν! Δεν είναι ξεπουλητάρια σαν και μας!!!
Υ.Σ Τα τελευταία γεγονότα στην γειτονιά μας είναι και η απόδειξη ότι ούτε στην ήσυχη επαρχία πλέον μπορεί να αισθάνεται κανείς ασφαλείς. Η σιγουριά και η ασφάλεια που νοιώθαμε, δεν υπάρχει σε κανένα μας, και αυτό πολλαπλασιάζεται μέρα με την μερα, επειδή ζούμε σε πολύ δύσκολες οικονομικές εποχές. Λύση λοιπόν μην ψάχνεται, απλά τα πράγματα ίσως καλυτερέψουν αν κάποιος ή κάποιοι εξηγήσουν σε όλους αυτούς που στοιβάζονται στις πλατείες μας, που μπεκροπίνουν στα στενάκια μας, που καυγαδίζουν για ψύλλου πήδημα, τα αυτονόητα..... κάτι σαν και αυτά τα λόγια του Αυστραλού.
Βέβαια καλό είναι να σφίξουμε και το κολάρο σε κάτι ανθρωπάκια, πιόνια και χαραμοφάηδες, που εκμεταλλεύονται τις καταστάσεις που πριν στεγνώσει το αίμα του λαθρομετανάστη, να ορμούν να μας κατασπαράξουν ....γράφοντας και κοροϊδεύονταν μας πάλι για Ρατσισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: