Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Η ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ

Δεν υπάρχει κίνδυνος για την Κρήτη από τους βομβαρδισμούς στη Λιβύη, επειδή οι ρύποι που δημιουργούνται δεν φτάνουν μέχρι το νησί σε βαθμό που να μπορούν να μετρηθούν και να προκαλούν ανησυχία.
Αυτό επισημαίνει ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, διευθυντής του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής και Αιωρούμενων Σωματιδίων του Πολυτεχνείου Κρήτης, Μιχάλης Λαζαρίδης, με αφορμή τις απόψεις που εξέφρασε μέσω αθηναϊκής εφημερίδας, ο καθηγητής Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας Ατμοσφαιρικών Ρύπων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, Σπυρίδων Ραψομανίκης. 
Κρίμα χάθηκε μια ακόμη κρατική επιχορήγηση ...έτσι δε θα δημιουργηθεί ο σταθμός στον Ψηλορείτη για να μετράει τα επικίνδυνα στοιχεία από τους βομβαρδισμούς στην Λιβύη.
Μετά το τσουνάμι θα έχουμε μάλλον και άσκηση για τα επικίνδυμα στοιχεία...αυτά τα στοιχεία που κυκλοφορούν ελεύθερα ανάμεσα μας.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: