Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ΓΗ ΥΨΗΛΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ

Δεν μας έφταναν τα χθεσινά, αλλά μάθαμε οτι και όσες επιχειρήσεις βρίσκονται σε περιοχές γης υψηλής παραγωγικότητας δεν μπορούν να ανανεώσουν τις άδειες λειτουργίας τους. Αυτό λέει ο νόμος, μάλιστα επειδή κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι -οικοπεδούχοι-βιοτέχνες- τους ήλθε νταμπλάς αυτή η ρύθμιση τους λέω ότι από το 2007 ψηνόταν το θέμα για την οριοθέτηση της γης υψηλής παραγωγικότητας .......και κανείς δεν έκανε το ελάχιστο για να το αποτρέψει; Εντελώς τίποτα...
Σήμερα λοιπόν οι υπόλογοι, τρέχουν και ζητούν να προχωρήσει άμεσα το θέμα του χωροταξικού σχεδιασμού και η εκπόνηση ΣΧΟΟΑΠ από όλους τους Δήμους, ώστε να δοθεί έτσι οριστική λύση στο θέμα της χωροθέτησης και της αδειοδότησης των επιχειρήσεων. Φυσικά ξέχασα να πω ότι και κάποιοι άλλοι, που τόσα χρόνια έκαναν κουμάντο στον "κάμπο" μας, παρακαλούν συλλόγους και πολίτες να κατέβουν σε διαμαρτυρίες ......προς την Μπιρμπίλη τους!!
-Για να δούμε, θα καλέσετε τον υπάλληλο Α' να σας λύσει και αυτό το πρόβλημα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: