Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΝΟΘΕΥΜΕΝΑ ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΗΛΙΚΟΙ

Μετά και τον απρόσμενο θάνατο της 15χρονης μαθήτριας από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ...η κοινή γνώμη, τα ΜΜΕ και ίσως η πολιτεία ...συγκινήθηκαν. Απλά συγκινήθηκαν γιατί από ενέργειες μην περιμένετε και τίποτα.
Το πολύ καλό ρεπορτάζ της Νέας τηλεόρασης που είδα τις προάλλες τα λέει όλα!
"Μια βιομηχανία εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ έχει στηθεί στον κόσμο της νυχτερινής διασκέδασης με κόστος σε ανθρώπινες ζωές. Τα νοθευμένα ποτά και η κατανάλωση αλκοόλ από ανηλίκους λαμβάνουν, πλέον, τρομακτικές διαστάσεις.
Το τραγικό περιστατικό του θανάτου της 15χρονης στην Κρήτη τα ξημερώματα του Σαββάτου έφερε για ακόμη μία φορά στην επιφάνεια το πρόβλημα της ανυπαρξίας ελέγχων για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Όπως επισημαίνει ο χημικός του «Δημοκρίτου» κ. Νίκος Κατσαρός, κάθε χρόνο ελέγχεται από το Γενικό Χημείο του Κράτους μόλις το 2% των μπαρ και καταστημάτων που λειτουργούν στη χώρα, ενώ οι έλεγχοι προκύπτουν από τις ελάχιστες δειγματοληψίες που πραγματοποιεί στις εφόδους του για φορολογικούς λόγους το ΣΔΟΕ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως έχει αποδειχθεί, σε τουριστικά νησιά πωλούνται έως και 100% νοθευμένα ποτά, με τα πιο επίφοβα για νοθεία να θεωρούνται η βότκα, το ουίσκι, η τεκίλα και το τζιν. Ενίοτε κατασκευάζονται από καθαρό οινόπνευμα 95 βαθμών αναμεμειγμένο με καραμελόχρωμα, ενώ μέσα σε ποτά έχει εντοπιστεί ακόμη και μεταλλικό χρώμα αυτοκινήτου.
Κι όλα αυτά ενώ αρκετές φορές, όπως εξηγεί ο πρόεδρος της Ένωσης Μπάρμεν Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Στεφανακίδης, πίσω από την μπάρα κάθονται ακόμη και 12χρονα παιδιά.
Παρότι ο Νόμος του 2008 για την προστασία των ανηλίκων από καπνό και αλκοόλ αναφέρει ρητά ότι «απαγορεύεται σε ανηλίκους η είσοδος και παραμονή, καθώς και οποιασδήποτε μορφής απασχόληση σε κέντρα διασκεδάσεως και αμιγή μπαρ, καθώς και η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών σε όλα τα δημόσια κέντρα, εξαιρουμένων των περιπτώσεων ιδιωτικών εκδηλώσεων», αλκοολούχα ποτά σερβίρονται ελεύθερα χωρίς να τιμωρούνται οι παραβάτες.
Συνήθως επιβάλλονται τυπικά χρηματικά πρόστιμα, ενώ δεν εξαντλείται η αυστηρότητα του Νόμου. Η κατάσταση, σύμφωνα με τους ειδικούς, καθίσταται ανεξέλεγκτη στις τουριστικές περιοχές και οξύνεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι δεν είναι δυνατόν να αναγνωριστεί η νοθεία πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματά της, αφού πλέον η «μεταμφίεση» που εφαρμόζεται είναι αριστοτεχνική."
Και εμείς καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια περιμένοντας. Ας μην ξεχνάμε ακόμα και στην μικρή μας κοινωνία, κάθε Σάββατο σχεδόν όλο τον χειμώνα ..δίνουμε άδεια στα παιδιά μας να ξεφαντώνουν σε τέτοια μαγαζιά, αγνοώντας οι περισσότεροι τι πραγματικά συμβαίνει.
Κάθε βδομάδα, μάλιστα και με την συγκατάθεση του σχολείου τους, αφού χρησιμοποιούν το όνομα του σχολείου, για να προσελκύσουν κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: