Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Είναι γεγονός ότι συνηθίζεται πλέον από τους υπολόγους μας, να δίνονται συνεντεύξεις και να δικαιολογούν το "λεφτά δεν υπάρχουν"! Έτσι μετά και τους δημάρχους που κτυπούν την κεφαλή τους, σειρά πήρε ο Αντιπεριφερειάρχης μας.
"Μόλις 4,8 εκατ. ΕΥΡΩ είναι ο προϋπολογισμός της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων για το 2011, είπε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, ποσόν που δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού."
Μάλιστα ξεκαθάρισε ότι από το ποσόν αυτό τα μισά χρήματα αφορούν αποπληρωμές παλαιότερων οφειλών και ότι περισσέψει θα γίνουν κάποια μικρά έργα!  
 Ο Αντιπεριφερειάρχης παρουσίασε αναλυτικά μια σειρά από έργα που είναι σε εξέλιξη στα Χανιά και τα οποία χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.
Αυτά είναι τα ακόλουθα:
-Δύο νέα νηπιαγωγεία (Ταυρωνίτη και Βάμου).
-Το κτίριο του 8ου Γυμνάσιου Χανίων (5,2 εκατ.ευρώ).
-Η βελτίωση του δρόμου Φουρνές-Λάκκοι-Ομαλός (16,5 εκατομ ευρώ).
-Η αποκατάσταση του παλαιού υδροηλεκτρικού εργοστασίου της ΔΕΗ στην Αγυιά  και η δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης (480.000 ΕΥΡΩ),
- η ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου της λίμνης της Αγυιάς (1,3 εκατ. ΕΥΡΩ) και
 - ο ποδηλατόδρομος από την λίμνη μέχρι τον Πλατανιά (2,5 εκατ. ΕΥΡΩ)..
-Η ανέγερση πενταόροφου κτιρίου στην οδό Γκερόλα των Χανίων (1,2 εκατομ ευρώ) προκειμένου να  στεγαστούν διάφορες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας που σήμερα είναι στο ενοίκιο.
Εκτός των παραπάνω έργων, για τα οποία σύμφωνα με τον κ.Βουλγαράκη υπάρχουν εξασφαλισμένες πιστώσεις, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων σε συνεργασία με τους Δήμους διεκδικεί την κατασκευή των εξής έργων:
-Περιαστικός δρόμος Χανίων (12,2 εκατομ. Ευρώ).
-Οδική παράκαμψη Τοπολίων και Έλους (25 εκατομ. Ευρώ).
-Γέφυρα Αγυιά – Πατελάρι (3 εκατομ. Ευρώ) κ.α.
Όπως βλέπετε τα έργα που θα γίνουν στην γειτονιά μας τα επόμενα χρόνια με κοινοτικά κονδύλια είναι...ένα. Όμως ακόμα και το έργο αυτό, της παράκαμψης των Τοπολίων, έργο που διαφημίστηκε πολύ τελευταία, τα χρήματα ακόμα ψάχνονται. Όπως λοιπόν καταλαβαίνουμε για άλλη μια φορά στην γωνία της απομόνωσης η Δυτική Κίσαμος! 
Τώρα ποιος φταίει έ αυτό το ξέρουμε και όπως βλέπω κάθε μέρα μας το κάνουν και πιο λιανά για να το καταλάβουμε...το θέμα είναι οτι δεν το καταλαβαίνουν αυτοί που πρέπει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: