Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

O γραμματέας Α' της περιφέρειας Κρήτης έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τα 530.000 Ε που έκαναν φτερά από το ταμείο του δήμου της Γαύδου:
"Όλες οι κυβερνήσεις, οι προηγούμενοι Γενικοί Γραμματείς και εγώ προσωπικά είχαμε, έχουμε και θα έχουμε μια ευαισθησία για το ακριτικό μας νησί. Είναι θέμα εθνικής σημασίας, εθνικής εμβέλειας, θέμα ανάπτυξης μιας περιοχής που ορισμένοι θέλουν να την εντάσσουν πάντα στις γκρίζες ζώνες. Αυτό μας γεμίζει με μια πικρία. Δεν έχει να κάνει όμως με τους ανθρώπους, με την αγωνία τους για την ανάπτυξη του νησιού, που θα είμαστε πάντα συμπαραστάτες. Βεβαίως υπάρχουν και φαινόμενα τα οποία αμαυρώνουν αυτήν την εικόνα. Για αυτό υπάρχει και πόνος και οργή και στεναχώρια."
Μάλιστα κύριε είδαμε το ενδιαφέρον σας όσο καιρό η Γαύδος δεν είχε συγκοινωνία..είδαμε πως ξεσκιστήκατε να βάλετε καράβι. Τώρα βέβαια είναι το ακριτικό νησί μας είναι και εθνικής σημασίας....άραγε οι κάτοικοι που μένουν εκεί είναι και αυτοί ..σημασίας; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: