Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 16 Απριλίου 2011

ΚΑΙ Ο ΑΝΑΤΟΛΑΚΗΣ;

Την άμεση αντίδραση του Βουλευτή του ΛΑ.ΟΣ. Γιώργου Ανατολάκη προκάλεσε η πρωτάκουστη κίνηση της Δημοτικής Αρχής των Χανίων να κατεδαφίσει το κτίριο του Λιμενικού περιπτέρου στο ιστορικό λιμάνι της πόλης, προκειμένου να αναδειχθεί το τέμενος Γυαλί Τζαμί! Το περίπτερο αποτελούσε μνημείο σύγχρονης αρχιτεκτονικής και έργο του μεγάλου Έλληνα αρχιτέκτονα και πρωτεργάτη του Μοντέρνου Κινήματος, Πάτροκλου Καραντινού. Δυστυχώς όμως είχε εγκαταλειφθεί χωρίς συντήρηση επί δεκαετίες! Τα ξημερώματα της Κυριακής βαριά μηχανήματα του Δήμου το κατεδάφισαν. Παρά τις αντιδράσεις του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων και τις επιστημονικές μελέτες που κατέθεσε, ο Δήμαρχος Χανίων έκρινε μείζονος σημασία την ανάδειξη του Οθωμανικού στοιχείου της Κρήτης, θυσιάζοντας Ελληνικά μνημεία και κτίσματα. Η κατεδάφιση έγινε χωρίς να υπάρχει η κατάλληλη άδεια για τις εργασίες με βαριά μηχανήματα, χωρίς να τεθεί το θέμα προ ημερησίας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο των Χανίων και ενώ ο συγκεκριμένος χώρος του πρώην πλέον μνημείου ανήκει στο Λιμενικό Ταμείο. Σαν να μην φθάνει αυτό, διάφοροι ύποπτοι κύκλοι προτείνουν να δοθεί το Τζαμί σαν λατρευτικός χώρος στους μετανάστες της Υπατίας!
-Εντάξει Γιώργο καλός αμυντικός ήσουν έπαιζες και σε μεγάλη ομάδα, αλλά από Χανιά μάλλον δεν σκαμπάζεις.....Οι τουρίστες κατέβαιναν στα Χανιά για να δουν το έργο του Καραντινού....το ενετικό λιμάνι, τα τείχη και τα Οθωμανικά κατάλοιπα τους άφηναν παντελώς αδιάφορους.....Μη σε βάζουν να κάνεις λάθος ερωτήσεις..έπρεπε να πέσει και έπεσε το έκτρωμα....

Δεν υπάρχουν σχόλια: