Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑ

Η αρχαιοκαπηλία άνω των 150.000 ευρώ συνιστά κακούργημα, σύμφωνα με απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες με εγκύκλιό του κοινοποίησε την εν λόγω απόφαση όλες τις Εισαγγελίες Εφετών της χώρας με εντολή να ενημερωθούν επ’ αυτής και οι Εισαγγελείς Πρωτοδικών.
Συγκεκριμένα, ερμηνεύοντας το νόμο περί αρχαιοκαπηλίας και το περί καταχραστών του δημοσίου, το Ποινικό Τμήμα επικύρωσε εφετειακή απόφαση που είχε καταδικάσει σε κάθειρξη έξι ετών αρχαιοκάπηλο και απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του. ΠΗΓΗ
Και για να μην παρεξηγηθούμε τις τιμές τις βγάζουν ..οι ίδιοι. Οπότε και το κομματάκι το μάρμαρο που για κάποιους είναι αμελητέο, για την αρχαιολογία ίσως να αξίζει 150.001 ευρώ!

Βάλτε ένα λουλούδι στον κήπο σας και παραδώστε την κολόνα ..που κληρονομήσατε...έτσι και αλλιώς τα του σπιτιού τα κρύβετε από φόβο, ενώ αν τα παραδώσετε, θα τα βλέπουν πολλά μάτια αλλά και όλοι θα διαβάζουν το όνομα που τα παρέδωσε! Για σκεφτείτε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια: