Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

ΑΔΕΣΠΟΤΑ

"Εχω μιλήσει με πάρα πολλούς τουρίστες που δηλώνουν σοκαρισμένοι από την εικόνα των εγκαταλελειμμένων ζώων σε διάφορα σημεία των Χανίων. Ολοι λένε ότι δεν θα ξαναβρεθούν στην Κρήτη". 
Η Γερμανίδα δημοσιογράφος στο ραδιόφωνο του Βερολίνου και παραγωγός για την ZDF (τηλεόραση) κ. Claudia Buthenhoff-Duffy δηλώνει απογοητευμένη από όσα αντίκρυσε στους δρόμους των Χανίων από τις 16 Ιουλίου, που βρέθηκε για πρώτη φορά στα Χανιά για τις διακοπές της. Ηδη συγκεντρώνει υλικό, φωτογραφίες, κινηματογραφικά πλάνα, συνεντεύξεις προκειμένου να φέρει το θέμα στη δημοσιότητα στη χώρα της.
“Ηλθα στα Χανιά στις 16 Ιουλίου για τις διακοπές μου, μαζί με τον σύντροφο και τα δύο παιδιά μου. Παράλληλα με τις διακοπές, συνεργάστηκα με τον Walter Lassaly, τον διάσημο καμεραμάν που μένει μόνιμα στα Χανιά. Αυτό που αντιμετώπισα με σόκαρε. Στους δρόμους,σε πλατείες, έξω από κτήρια, ακόμα και σε παραλίες είδα πάρα πολλά εγκαταλελειμμένα ζώα, τραυματισμένα, πεινασμένα και σε άσχημη κατάσταση. Εχω ζώα σπίτι και πραγματικά η καρδιά μου δεν μπορούσε να αντέξει αυτήν την εικόνα. Οδηγώντας σε διάφορα σημεία είδα ότι το πρόβλημα είναι σχεδόν παντού και ξεκίνησα όπως μπορούσα έχοντας στο αυτοκίνητό μου κάποιες τροφές για τα ζώα και νερό να το προσφέρω στα αδέσποτα. Ένα μεγάλο μέρος των διακοπών μου το πέρασα έτσι φροντίζοντας τα ζώα" αναφέρει η Claudia.
Ήδη η Γερμανίδα δημοσιογράφος έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια να υιοθετήσει κάποια ζώα και να τα μεταφέρει στη χώρα της και το ίδιο συστήνει και σε άλλους τουρίστες.

ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
Ευτυχώς που δεν πέρασε και από το Καστέλλι, εδώ η κατάσταση είναι ακόμα πιο τραγική μιας και η πόλη είναι μικρή και το "κοπάδι" με τα αδέσποτα δεν έχει να πάει και πολύ μακρυά από την πλατεία Τζανακάκη. Καθημερινά μεγαλώνει το κοπάδι, μιας καλοκαιριάτικο όλο και κάποια σουσουράδα, μπρος να χάσει τις διακοπές της, το ξαμολάει τον αγαπημένο της Μπούμπι  στην πόλη ή στην εθνική οδό εκεί που θα βρει σίγουρα και πολύ σύντομα νέο "σπίτι"! Καλά μας κάνουν και μας διαφημίζουν, καλά μας κάνουν....

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να μιλάνε όλοι, αλλά να μιλάνε και τα ζώα οι Γερμανοί πάει πολύ. Ας περάσει μια βόλτα από τα μνημεία για να διαπιστώσει πόσους ανθρώπους σκότωναν οι ομοεθνείς τους σαν σκυλιά, στο όνομα του πολιτισμού που δήθεν τώρα κόπτονται...

Ανώνυμος είπε...

Α, γεια σου!!!

Ανώνυμος είπε...

Βασικά αυτοί οι Γερμανοί για το μόνο πράγμα που μας θεωρούν άξιους είναι να αγοράζουμε και να καταναλώνουμε τα κωλοπριόντα τους και να αγοράζουμε τα οπλικά τους συστήματα που μας πασάρουν μαζί με τις μίζες που κάνουν πλούσιους τους πολιτικούς μας(και όχι μόνο). Τα θέλει δηλαδή και εμάς ο κώλος μας. Βρε Ούστ...