Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

4 ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

 ΤΑ ΓΚΡΕΜΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΒΟΥΣΑΣ
Το επιβλητικό ακρωτήριο της Γραμβούσας βρίσκεται στο βορειοδυτικότερο άκρο της Κρήτης. Δίπλα στο χωματόδρομο που οδηγεί στην λιμνοθάλασσα του Μπάλου, περίπου 4km βόρεια της Καλυβιανής και 10km βορειοδυτικά της Κισσάμου  Χανίων, σχηματίζονται μικροί κόλποι. Οι κόλποι είναι βραχώδεις και με απότομους γκρεμούς.
Υπάρχει ένα σημείο στο οποίο υπάρχει ένας προστατευμένος κολπίσκος, όπου σχηματίζεται μια υπέροχη μικρή παραλία με βοτσαλάκι και υπέροχα γαλανά βαθειά νερά. Ο κόλπος αυτός βρίσκεται δίπλα στους ανατολικούς γκρεμούς του ακρωτηρίου. Μια βουτιά στη παραλία είναι μια καλή ιδέα, ειδικά για όσους περπατούν ως το Μπάλο, καθώς βρίσκεται στη μέση της διαδρομής. Ωστόσο η πρόσβαση στη παραλία δεν είναι εύκολη, καθώς οι απότομοι βράχοι δυσκολεύουν την κατάβαση.
Ο ευκολότερος τρόπος για να έρθετε στη παραλία είναι με βάρκα από τη Κίσσαμο.


ΑΣΠΡΗ ΛΙΜΝΗ
Η Άσπρη Λίμνη αποτελεί μια από τις πιο μαγευτικές παραλίες της Κρήτης, σχεδόν άγνωστη σε όλους. Βρίσκεται 500m δυτικά της Μονής Χρυσοσκαλίτισσας, 70km νοτιοδυτικά των Χανίων. Οι χιλιάδες τουρίστες που συρρέουν καθημερινά στο γειτονικό εξωτικό Ελαφονήσι, αγνοούν την ύπαρξη αυτού του μικρού επίγειου παράδεισου.
Είναι μια πολύ μικρή ανοργάνωτη παραλία με άσπρη άμμο, η οποία είναι προστατευμένη από βράχους που δημιουργούν ένα φυσικό φράγμα, δίνοντας την ιδέα μιας λίμνης. Δεν υπάρχει φυσική σκιά, ενώ ευτυχώς παραμένει εντελώς ανεκμετάλλευτη.
Η περιβαλλοντολογική της σημασία είναι τεράστια, καθώς αποτελεί το δυτικότερη αποικία του phoenix theofrasti, του προστατευόμενου κρητικού φοινικόδεντρου. Η παραλία είναι προστατευόμενη περιοχή Natura.

ΤΑ ΠΛΑΤΑΝΑΚΙΑ
Τα Πλατανάκια βρίσκονται 61km νοτιοδυτικά των Χανίων, 31km νότια της Κισσάμου και 5km βορειοδυτικά του χωριού Κάμπος. Η παραλία σχηματίζεται στην έξοδο του πανέμορφου φαραγγιού του Κάμπου, που ξεκινάει από το χωριό.Τα Πλατανάκια είναι ένας μικρός κόλπος, προστατευμένος από κόκκινους γκρεμούς, ο οποίος είναι σχεδόν πάντα έρημος. Η παραλία έχει άμμο στη άκρη και γίνεται βραχώδης πιο μέσα. Η όμορφη αυτή παραλία είναι μια ιδανική επιλογή για να μείνετε απομονωμένοι, ακόμη και μέσα στο κατακαλόκαιρο.
Για να έρθετε στη παραλία μπορείτε να κατεβείτε το πανέμορφο φαράγγι του Κάμπου, μέσω του μονοπατιού που αρχίζει κοντά στο χωριό. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 2 ώρες.
Εάν προτιμάτε τις εκτός δρόμου περιπέτειες με 4x4, τότε μπορείτε να οδηγήσετε τον κακοτράχαλο χωματόδρομο που οδηγεί στην παραλία από τον Κάμπο. Στη διαδρομή θα συναντήσετε αρκετούς φράκτες που έχουν βάλει οι βοσκοί. Παρακαλείστε να κλείνετε τις πόρτες, ώστε να μην φύγουν τα κοπάδια τους. Μετά από αρκετή ώρα θα φτάσετε σε ένα πλάτωμα, δίπλα στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας. Εκεί πρέπει να αφήσετε το αυτοκίνητο και να περπατήσετε ως τη παραλία, που βρίσκεται ακριβώς από κάτω. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα είσαστε ολομόναχοι.

ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΓΡΕΜΑ
Η απομονωμένη παραλία Κόκκινα Γκρεμά βρίσκεται 55km δυτικά των Χανίων, 28km νοτιοδυτικά της Κισσάμου και 3km δυτικά του Πλατάνου Κισσάμου.
Η παραλία βρίσκεται στην έξοδο ενός μικρού φαραγγιού που ξεκινάει από τον Πλάτανο.
Είναι μια άγρια παραλία, ιδανική για κατασκήνωση και πλήρη απομόνωση. Δεν υπάρχει καμιά απολύτως υποδομή στη παραλία, ενώ υπάρχουν αρκετά δέντρα που προσφέρουν φυσική σκιά.
Η παραλία παίρνει το όνομα της από την μεγάλη κόκκινη χερσόνησο στο βόρειο άκρο της, με τους κοκκινωπούς βράχους.
Η πρόσβαση στα Κόκκινα Γκρεμά δεν είναι εύκολη, καθώς ο χωματόδρομος που οδηγεί εκεί είναι σε κακή κατάσταση. Παίρνοντας το χωματόδρομο, θα βρεθείτε σε ένα γραφικό ξωκλήσι, από όπου θα περπατήσετε ως τη παραλία.

http://www.cretanbeaches.com/index.php

Δεν υπάρχουν σχόλια: