Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

ΑΙΩΝΙΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Ανοίγει το μέτωπο με τη φοιτητική κοινότητα η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, αφού εν μέσω θέρους, που τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ είναι κλειστά, διέρρευσε η πληροφορία ότι από το νέο ακαδημαϊκό έτος σχεδιάζεται η επιβολή… διδάκτρων στους «αιώνιους» φοιτητές.
Στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, τον Ιούλιο του 2009, στα κανονικά εξάμηνα σπουδών φοιτούσαν 8.421 φοιτητές και πέραν της κανονικής φοίτησης ήταν 5.021. Στην Ιατρική Σχολή του Ηρακλείου κανονικά φοιτούσαν 502 φοιτητές και πέραν των προβλεπόμενων εξαμήνων εξακολουθούσαν να φοιτούν 104. Στη Σχολή Επιστημών Αγωγής του Ρεθύμνου κανονικά φοιτούσαν 1.414 και «αιώνιοι» ήταν 507. Στη Φιλοσοφική Σχολή οι κανονικά φοιτώντες ήταν 1.677 και οι πέραν της προβλεπόμενης φοίτησης ανέρχονταν σε 1.037. Στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Ηρακλείου κανονικά φοιτούσαν 2.668 φοιτητές και οι «αιώνιοι» ήταν 2.216. φοιτητές. 

 Με κόκκινο οι αιώνιοι ....που ταλαιπωρούν την παιδεία....
τολμη

Δεν υπάρχουν σχόλια: