Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΗΜΟΣ

Εμείς αφού καταφέραμε πολλά χρόνια τώρα να λύσουμε τα μεγάλα προβλήματα του μικρού καποδιστριακού μας δήμου αποφασίσαμε ότι ΝΑΙ αξίζουμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο από αυτό που θέλουν να μας δώσουν.
ΝΑΙ ....γιατί η πόλη, οι κάτοικοι, οι περασιάρηδες τουρίστες, οι άξιοι άρχοντες μας...αξίζουν το καλύτερο. Μετά από τις επιτυχίες να έχουμε σαν πόλη βιολογικό, να έχουμε λιμάνι ευρωπαϊκών προδιαγραφών, να έχουμε άριστες κυκλοφοριακές υποδομές, μας λύπησε το γεγονός ότι δεν μας έδωσαν αυτά που προσδοκούσαμε!!
Βέβαια περισσότερο μας πείραξε ότι κάποιοι... δεν μας .... γούσταραν !
Κανείς φωστήρας όμως δεν αναρωτήθηκε τι στο διάολο συμβαίνει και δεν ήθελε κανείς τους να μας αγαπήσει Kαλλικρατικά!!!
Γιατί άραγε Κολυμπάρι και Βουκολιές δεν μας θέλουν;
Σαν ηγέτες, σκοτεινών εποχών, αποφασίσαμε ότι εμείς τους θέλουμε και δεν μας ενδιαφέρει τι λένε αυτοί. Τους αποδείξαμε τι είμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε, βάλαμε τα πράγματα κάτω, και ως εκ του θαύματος είδανε τι...χάνουν..... που με ένα στόμα αποφάσισαν να πάνε .. ανατολικά!!!
Το συμφέρον μας είναι να έχουμε ένα δήμο βιώσιμο και μεγάλο...το συμφέρον τους είναι να πάνε κάπου που να δούνε ανάπτυξη και να καλυτερέψουν οι υποδομές τους...το συμφέρον τους κοιτάζουν όλοι ......και δυστυχώς όπως αποδείχτηκε αυτοί τα μπαλάκια τα είχαν μεγαλύτερα, απο εμάς.... γιατί προς το παρόν τα κατάφεραν πολύ καλά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: