Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ

Ένα απίστευτο έγκλημα, που έγινε χωρίς να υπάρχει καμία αίτια, αποκαλύφθηκε χθες, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, στην περιοχή της Σούγιας, του Δήμου Ανατολικού Σελίνου. Νεκρός είναι ένας 50χρονος κτηνοτρόφος, κάτοικος της ευρύτερης περιοχής, ενώ τραυματίστηκε ένας ακόμη επιχειρηματίας επίσης κάτοικος της περιοχής, ο όποιος και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Χανίων. Από του «χάρου τα δόντια» γλύτωσε εξάλλου και ένας οδηγός ταξί. Σύμφωνα με τις - λιγοστές - πληροφορίες που ήταν διαθέσιμες μέχρι αργά χθες το βράδυ, ένας 24χρονος είναι ο δράστης που πυροβόλησε με σκοπό να σκοτώσει τους τρεις κατοίκους της περιοχής οι οποίοι κινούνταν με τα αυτοκίνητά τους στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Αλικιανού - Σούγιας, δύο περίπου χιλιόμετρα, πριν τη Σούγια. Ο δράστης συνελήφθη στις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης στο σπίτι του στην Αγιά Κυδωνίας, έπειτα από συντονισμένη επιχείριση των αστυνομικών αρχών των Χανίων.
Αρχικά ο δράστης είχε στήσει καρτέρι στον 50χρονο, τον οποίο και πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του. Δύο λεπτά αργότερα, στο ίδιο περίπου σημείο, ο δράστης, πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα εναντίον το οδηγού ενός ταξί , χωρίς ευτυχώς να τον τραυματίσει, ενώ σχεδόν ταυτόχρονα, πυροβόλησε με το ίδιο όπλο ακόμη έναν διερχόμενο, επιχειρηματία της περιοχής 45 ετών, τον οποίο και τραυμάτισε σοβαρά στο πρόσωπο, στο θώρακα και την ωμοπλάτη. Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, ισχυρή αστυνομική δύναμη έσπευσε στο σημείο του συμβάντος.
Η είδηση της δολοφονίας του 48χρονου, έπεσε σαν κεραυνός στην μικρή κοινωνία της περιοχής, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, κανένα από τα τρία θύματα, δεν είχε διαφορές με κανέναν, ούτε είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές. Οι έρευνες ξεκίνησαν αμέσως με καταθέσεις αλλά και τη συλλογή στοιχείων τόσο από τον τόπο του εγκλήματος, όσο και από το οικογενειακό περιβάλλον των θυμάτων και έφεραν αποτέλεσμα λίγες ώρες αργότερα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το όπλο βρέθηκε πεταμένο στη μέση του δρόμου, κοντά στο σημείο που ήταν πεσμένο το πτώμα του άτυχου κτηνοτρόφου. Άγνωστο επίσης παραμένει πως και για ποιο λόγο, ο δράστης, βρέθηκε από την Κίσαμο, στην περιοχή της Σούγιας.
Το σίγουρο είναι ότι δεν είχε ούτε προσωπικές διαφορές πιθανότατα ούτε καν γνώριζε τα τρία άτομα που πυροβόλησε, οι οποίοι φαίνεται ότι απλά είχαν την ατυχία να περνούν από το σημείο που βρισκόταν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, που το «θολωμένο» μυαλό του, τον οδήγησε να πυροβολήσει εναντίον τους. Πρόκειται για μία πραγματική τραγωδία ειδικά για την οικογένεια του 48χρονου κτηνοτρόφου, που έπεσε νεκρός χωρίς να υπάρχει καμία αφορμή, ενώ βέβαια το ίδιο ισχύει και για τον επιχειρηματία που δίνει τη δική του μάχη στο Νοσοκομείο Χανίων.
ΠΗΓΗ: http://www.kirikas.net/news/

Δεν υπάρχουν σχόλια: