Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Τα σχόλια μετά είναι περιττά!!

Γράφουν δυο έγκυροι δημοσιογράφοι στις στήλες τους σε ημερήσιες εφημερίδες των Χανίων, σχετικά με τις άγονες και το λιμάνι της Κισάμου.
Γράφει ο κ. Γεωργακάκης στην στήλη "ιχνηλατώντας" των Χ.Ν την Τρίτη 10-2.
"Με τους μετόχους να σιωπούν .....Αλήθεια έχει σήμερα εκπρόσωπο η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Χανίων στο διοικητικό συμβούλιο της ΑΝΕΝ; Και αν ναι, ποια η ενημέρωση που έχει για όσα συμβαίνουν στην εταιρεία το τελευταίο διάστημα...;"
Την Τετάρτη 11-2 την σκυτάλη πήρε ο κ. Σαραντίδης που στην στήλη του "Σφήνες και Σφηνάκια" στον Ν. Κήρυκα γράφει :
"Φταίει (για όλη την κατάσταση που δημιουργήθηκε στις άγονες και στην ΑΝΕΝ) το υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας; Φταίει η ΑΝΕΚ; Φταίει η ΑΝΕΝ; Φταίνε οι κάτοικοι των Κυθήρων και της Καλαμάτας; Ή μήπως φταίει ο ωχαδερφισμός, το βόλεμα και η αδιαφορία των τοπικών φορέων και πρωτίστως των φορέων της Κισάμου και κυρίως του Δήμου Κισάμου;"
Την Πέμπτη ήλθε και η καρπαζιά που αν μη τι άλλο την περιμέναμε!!
Η καρπαζιά έρχεται από τα Κυθηραϊκά νέα που γράφουν:
"Μόλις τώρα φαίνεται πως πήραν είδηση στην Κίσαμο ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας, τροποποίησε τις άγονες και η δήμαρχος διαμαρτύρεται γιατί το Καστέλλι δεν έχει καράβι. Αλήθεια τόσα χρόνια που είχαν καράβι πόσοι πήγαιναν με αυτό και πόσοι από τα Χανιά; Αρκετά με αυτές τις υποκριτικές διαμαρτυρίες των Κρητικών".

Μαζεμένα μας στα φύλαγαν οι «φίλοι μας» και μέσα σε μια βδομάδα μας έβγαλαν στην φόρα. Για την μπλε Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση γράφουν τα πράσινα Χανιώτικα Νέα, για τον Πράσινο δήμο μας ο μπλε Κήρυκας, και για το χάλι μας όλοι μαζί !!! Εύγε.
Τελικά βρήκαν θέμα οι φυλλάδες, για να το πάνε και κομματικά, αυτό μας έλειπε λοιπόν κύριοι, αντί να κάτσουμε μονοιασμένοι να δούμε γιατί και πως μια άγονη γραμμή χάθηκε από τον Νομό, αντί να δούμε πως θα αντιστρέψουμε τα πράγματα, ρίχνουμε τις ευθύνες δεξιά και πασοκαριστερά.
Φυσικά φταίμε, όμως ας μην πάρουμε και το μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα της «αδιαφορίας» αλλά ας την μοιράσουμε εξ ίσου σε όλους αυτούς που προσπαθούν να βγάλουν έξω την ουρά τους. Ναι φταίει ο δήμος, ναι φταίει η Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Καλαμάτας και Χανίων. Φταίει η ΑΝΕΝ, φταίει η ΑΝΕΚ, και μια μεγάλη μερίδα πίτα "αδιαφορίας" πρέπει να πάρουν και οι φυλλάδες του νομού μας που ενώ ήξεραν, υποβάθμιζαν και έθαβαν τα προβλήματα, πλην μιας και μοναδικής που έγραφε πάντα την αλήθεια (Ν. Ορίζοντες).
Το πρόβλημα υπάρχει και όσο εμείς ρίχνουμε ευθύνες δεξιά αριστερά τόσο κάποιοι άλλοι χαίρονται και «αθωώνονται» ! Ποια λύση περιμένουμε να βρούμε αφού αλληλοκατηγορούμαστε ;
Σαν δε ντρεπόμαστε!
Υ.Σ Τελικά θα μου πει κάποιος πόσες μετοχές έχουν οι Κυθήριοι:

2 σχόλια:

Urrie M είπε...

..χαχαχ..πόσες μετοχές έχουν οι Κυθήριοι? ....καλόοο! χμμ, απ'ότι πάντως μαθαίνω..... κοιτάζουν για 'καραβάκι' να δρομολογηθεί από ΦΕΤΟΣ στη γραμμή ..............

Αυτό δεν ξέρω.... Λέει κάτι.......?

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Δυστυχώς όλα λένε !
Λένε πόσο λουζερ είμαστε!!