Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

Στις 22 Ιανουαρίου, ο Βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Στέλιος Νικηφοράκης κατέθεσε επερώτηση στην Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Φ. Πάλλη-Πετραλιά σχετικά με τη δημιουργία νέου Τοπικού Υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στο νομό Χανίων, ο Στέλιος Νικηφοράκης είχε επισημάνει στην Υπουργό μεταξύ άλλων ότι "ο νομός Χανίων εξυπηρετείται από ένα Περιφερειακό Υποκατάστημα στην πόλη των Χανίων και ένα Παράρτημα στο Δήμο Κισσάμου, που ουσιαστικά υπολειτουργεί, καθώς υπηρετούν σ΄ αυτό δύο μόνο υπάλληλοι. Λόγω αυτής της κατάστασης το σύνολο των κατοίκων του νομού που συναλλάσσεται με το ΙΚΑ απευθύνεται στο Περιφερειακό Υποκατάστημα, πράγμα που σημαίνει ότι συσσωρεύεται τεράστιος όγκος εργασίας, με αποτέλεσμα οι συναλλασσόμενοι να εκφράζουν δικαιολογημένα παράπονα για την ταλαιπωρία που υφίστανται, παρά την ευσυνειδησία και τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν καθημερινά οι εργαζόμενοι".
Η Υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει τα αίτημα του βουλευτή Χανίων, εν όψει της προωθούμενης τροποποίησης του Οργανισμού του Ιδρύματος. Στο πλαίσιο αυτό, η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, έχοντας ως πρώτιστο μέλημα της την εύρυθμη λειτουργία των μονάδων και την καλύτερη εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων με το Ίδρυμα, έχει λάβει οδηγίες να προχωρήσει άμεσα στην επαναξιολόγηση της λειτουργία όλων των μονάδων, λαμβάνοντας ως κριτήριο τα πληθυσμιακά στοιχεία ανά γεωγραφική περιοχή, το φόρτο εργασίας τους, το χρόνο εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων και των εργοδοτών τους καθώς και τα αιτήματα φορέων για σύσταση-αναβάθμιση των μονάδων τους.
Από την μεριά μου το μόνο που θέλω να επισημάνω είναι ότι δεν χρειαζόμαστε νέο υποκατάστημα αλλά απλά το παράρτημα Κισάμου να γίνει υποκατάστημα, να στελεχωθεί με προσωπικό και γιατρούς. Σήμερα μπορεί να υπολειτουργεί με δυο υπαλλήλους μόνο, αλλά αύριο άνετα μπορεί από Πλατανιά ως και Παλαιόχωρα να εξυπηρετεί τους ασφαλιζόμενους. Αποκέντρωση αλλά και ανάπτυξη της περιοχής μας. Δυστυχώς από ότι μαθαίνω κάποιοι ετοιμάζουν νέο ΙΚΑ στον Πλατανιά ή κάπου κοντά στα Χανιά και κλείσιμο του δικού μας, πιστεύω οι αρχές και φορείς της πόλης μας να ξυπνήσουν πια από αυτόν τον παρατεταμένο λήθαργο. Δεν θέλω να πιστέψω ότι άλλη μια υπηρεσία απομακρύνεται από την Κίσαμο.
Τελικά αυτό είναι υποκρισία. Το Ηράκλειο παίρνει από τα Χανιά και τα Χανιά από τις γύρω μικρές περιοχές. ΕΥΓΕ !!!!!
Φτάνει πια στηρίξτε την Κίσαμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: