Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

ΟΥΔΕΙΣ ΕΛΛΗΝ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΜΕΤΑΞΥ 16 -2 ΚΑΙ 1 -3 ΤΟΥ 1923!!

Όσο και να ψάξετε σε οποιοδήποτε αρχείο των ελληνικών ληξιαρχείων δεν θα βρείτε ούτε ένα Έλληνα ή Ελληνίδα που να έχει γεννηθεί μεταξύ 16 Φεβρουαρίου και 28 Φεβρουαρίου του 1923.
-Αλήθεια τι έγινε και αυτές τις 13 μέρες ώστε στην Ελλάδα να μην βρεθεί ουδείς εγγεγραμμένος;
- Τι έπαθαν άραγε οι Έλληνες σε αυτές τις 13 μέρες ώστε η Ελλάδα να μην έχουμε ούτε μια γέννα ;
Μην κουράζεστε εκείνο το έτος είχε μόνο 352 μέρες και ο Φεβρουάριος μόνο 16!!
-Πως μα απλά, όταν το 1582 μ.X. ο Πάπας Γρηγόριος ο IΓ΄ δημιούργησε ένα σωστότερο ημερολόγιο Γρηγοριανό Hμερολόγιο κι έδωσε σ' αυτό το όνομά του, μετατοπίσε την ίδια χρονιά την ημερομηνία, από 4 σε 15 Οκτωβρίου, δηλαδή, ένα χρονικό διάστημα 13 ημερών. Σχεδόν αμέσως αυτό το Γρηγοριανό ημερολόγιο το αποδέχτηκαν όλα τα κράτη, εκτός από την τουρκοκρατούμενη τότε πατρίδα μας. Το 1923 το Ελληνικό κράτος για λόγους εμπορικών συναλλαγών εισήγαγε και στη χώρα μας το Γρηγοριανό ημερολόγιο, μετατοπίζοντας την ημερομηνία από 16 Φεβρουαρίου σε 1 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: