Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΑ ΠΗΡΑΜΕ ΦΩΤΙΑ !!!

Αντιμέτωποι με πυρκαγιές που ξέσπασαν σε ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές βρέθηκαν το Σάββατο οι πυροσβεστικές δυνάμεις του Νομού Χανίων. Παρά το ότι βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα είχαμε φωτιές σε διάφορα σημεία εξαιτίας των ισχυρών νότιων ανέμων που έπνεαν και που βοήθησαν στο ξέσπασμα και την επέκταση των φωτιών.
- Η μεγαλύτερη φωτιά ξέσπασε σε ορεινή και δύσβατη περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος Παλαιών Ρουμάτων του Δήμου Βουκολιών. Η φωτιά κατέκαψε 250 αιωνόβιες ελιές, 150 καστανιές ενώ πιθανολογείται ότι κάηκαν και ζώα. Στην περιοχή συνέδραμαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 8 οχήματα, το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Παλαιών Ρουμάτων, ο Δήμος Χανίων και ο Ναύσταθμος Κρήτης με υδροφόρες. Στην περιοχή της πυρκαγιάς έπνεαν άνεμοι έντασης 8 μποφόρ που συνέβαλαν στην επέκτασή της. Η μορφολογία του εδάφους βοήθησε επίσης στην εξάπλωση.

- Η πρώτη φωτιά ξεκίνησε τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, στην περιοχή της Σπίνας του Δήμου Καντάνου όπου και κάηκαν 20 στρέμματα δασικής έκτασης. Στην περιοχή έσπευσαν 4 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με οκτώ άνδρες.

- Το απόγευμα είχαμε δύο φωτιές στα ορεινά του δημοτικού διαμερίσματος Σηρικαρίου του Δήμου Κισάμου και άλλη μια στο Δ.Δ. Πρασέ του Δήμου Μουσούρων.
Ε΄καλορίζικο λοιπόν!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: