Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΑ ΑΥΤΑ

Από το πρωί σε όλες τις σελίδες που έχει αναρτηθεί το νέο βίντεο του Αντώνη Μαρτσάκη "Του Κιώρου το δοξάρι" υπάρχει αυτή η ειδοποίηση...και ο λόγος ......λόγο αξίωσης πνευματικών δικαιωμάτων απο τον άλλο Κισαμίτη παραδοσιακό μουσικό τον Νεκτάριο Κλωστράκη. Πράγμα που δεν αποδεικνύεται, αλλά σίγουρα θα διερευνηθεί απο το κανάλι youtube. 
Ας ελπίσουμε να μάθουμε τους πραγματικούς λόγους  που κατέβηκε το υπέροχο αυτό βίντεο του Αντώνη, που γυρίστηκε στα Πατεριανά την παλαιότερη εστία του συρτού στη Κρήτη στην γειτονιά που ήχησαν για πρώτη φορά οι δοξαριές των Κιώρων, και ξόμπλιαζαν με τα ζάλα του συρτού οι ξακουστοί Λουσακιανοί χορευτές, που μάγευαν με τα περίφημα γλέντια και το ξεχωριστό τραγούδι τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: