Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Η ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΑ ΚΑΛΟΥΔΙΑΝΑ!!!

O φίλος Ηλίας Α. απο την Ρόδο μου έστειλε μια φωτογραφία απο μια παλιά γέφυρα που ενώνει την μια μεριά του νησιού με την άλλη ..είναι όπως μου γράφει μια παλιά γέφυρα της δεκαετίας του 1910, την οποία ο δήμος εκεί συντηρεί και την διατηρεί σε πολύ καλή κατάσταση. Η αλήθεια είναι οτι όταν είδα την φώτο μου θύμισε την παλιά γέφυρα των Καλουδιανών που την καταστρέψαμε για να κτίσουμε στην θέση της μια άλλη, λειτουργικότερη.  
Όμως δεν συγκρίνεται με την παλιά ...και αυτό το ξέρουν και οι κάτοικοι αλλά και μας το δείχνουν και οι νεώτεροι με την υπέροχη ζωγραφιά που έκανε εκεί δίπλα στο ποτάμι, σε ένα νέο καφέ, ο ασυναγώνιστος Νίκος Δαράκης. Απλά υπέροχη ζωγραφιά, απο μια υπέροχη γέφυρα, που δεν υπάρχει πια.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια: