Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Σάββατο, 9 Ιουνίου 2018

ΣΤΑ ΣΦΑΚΙΑ Η ΚΙΝΗΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΑΝΝΟΥΣΑΚΕΙΟΥ

Στα πλαίσια του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που υπέγραψαν για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Χανίων το  Αννουσάκειο Ίδρυμα  της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου, με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και το Γενικό Νοσοκομείο  Χανίων, «Ο Άγιος Γεώργιος», συνεχίζουν τις Ιατρικές επισκέψεις στα Περιφερειακά Κέντρα Υγείας του Νομού Χανίων με την Κινητή Ιατρική Μονάδα του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου, δωρεά της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου.
Η Κινητή Ιατρική Μονάδα μετέβει στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Χώρας Σφακίων στελεχωμένη από διεπιστημονική Ιατρική ομάδα που αποτελούνταν από τους: κ. Γεώργιο Διακάκη, Ιατρό-Καρδιολόγο, Επιμελητής Α΄ Καρδιολογικής Κλινικής του Γ. Ν. Χανίων, κ. Μιχαήλ Μοσχονά, Ιατρό-Πνευμονολόγο - Φυματιολόγο του Γ. Ν. Χανίων, και τον κ. Μιλτιάδη Ντουντουλάκη, Ιατρό-Ορθοπεδικό της Μ.Υ. Π.Ε.Δ.Υ. Χανίων,  με την συνδρομή του επιστημονικού προσωπικού του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου.
Στα πλαίσια της ανωτέρω επίσκεψης διενεργήθηκε δωρεάν προληπτική Ιατρική εξέταση 46 προσώπων που προσήλθαν στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Χώρας Σφακίων, η οποία περιλάμβανε: καρδιολογική, πνευμονολογική και ορθοπεδική εκτίμηση με την χρήση του υπερσύγχρονου Ιατρικού εξοπλισμού που διαθέτει η Κινητή Ιατρική Μονάδα. (Υπέρηχο, Καρδιογράφο, Καρδιολογικό υπέρηχο, Διαφανοσκόπιο, Αγγειολογικό Doppler, Ωτοσκόπιο, Οφθαλμοσκόπιο, Λαρυγγοσκόπιο, Μόνιτορ ασθενή, Σπιρόμετρο, κ.α.).
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Αννουσάκειου, ευχαρίστησε τους Ιατρούς που στελέχωσαν την Ιατρική Μονάδα, ως επίσης και τον Διοικητή του Γ. Ν. Χανίων, «Ο Άγιος Γεώργιος» κ. Μηνά Βουλγαρίδη, για την άριστη συνεργασία και την συμβολή του στην υλοποίηση της ανωτέρω επισκέψεως.  «Απώτερος στόχος της δράσης αυτής του Αννουσάκειου, μέσω της Κινητής Ιατρικής Μονάδας που διαθέτει, είναι η παροχή υπηρεσιών πρωτογενούς πρόληψης, πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, κοινωνικής φροντίδας και συμβουλευτικής μέριμνας σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες της ευρύτερης περιοχής, με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής, την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και της περιθωριοποίησης, συμβάλλοντας στην ισότιμη συμμετοχή των ευάλωτων πληθυσμών στην ιατρική περίθαλψη, την ενημέρωση, την αποκατάσταση και υποστήριξη τους αλλά και τον προσανατολισμό του στις υπηρεσίες του συστήματος υγείας και κοινωνικής φροντίδας. Πολλές οι ευχαριστίες μας προς τους εθελοντές Ιατρούς που στελεχώνουν την Μονάδα, πρωτίστως όμως προς τον Καθηγούμενο της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντα Εφραίμ, καθώς η προσφορά της δικής του αγάπης  δίδει την δυνατότητα σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας να ωφελούνται σε κάθε εξόρμηση της Ιατρικής αυτής Μονάδας στην ενδοχώρα», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: