Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Σάββατο, 2 Ιουνίου 2018

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΠΑΡΤΙΕΣ

Δύο λόγια θα πω για το Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε την προηγούμενη Παρασκευή 25 Μαΐου, και είχε ως βασικό θέμα την λήψη απόφασης για το κλείσιμο ή όχι της Ομογενών Αμερικής κατά τους θερινούς μήνες, που η Σκαλίδη κλείνει και γίνεται πεζόδρομος τις βραδινές ώρες:
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΡΩΤΗ: Η συμμετοχή των δημοτικών συμβούλων από όλες τις παρατάξεις ήτανε στα όρια της απαρτίας. Από τους 27 εκλεγμένους συμβούλους παρευρίσκονταν στην συνεδρίαση περίπου οι 15. Αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να συμβεί σε κάποιον κάτι έκτακτο και να λήψει μία φορά, αλλά η αίσθηση μου είναι ότι αυτό είναι γενικό φαινόμενο και κάποιοι λείπουν συστηματικά, μη τιμώντας την ψήφο που τους έδωσαν οι συμπολίτες τους. Προσωπικά όταν ψηφίζω κάποιον  δεν τον ψηφίζω για να γυρίζει στα καφενεία και να κορδίζει για τους σταυρούς που πήρε, αλλά για να συμμετάσχει ενεργά σε όλες τις δημοτικές διεργασίες .
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ: Εκτός από τους 15 δημοτικούς συμβούλους, παρευρισκόμασταν και κάποια μέλη του Εμπορικού Συλλόγου,( γιατί το αίτημα, του να μείνει ανοιχτή η Ομογενών Αμερικής, ο ΝΕΣΚ το έθεσε) και περίπου 25-30 πολίτες, οι πιο πολλοί εκ των οποίων ήταν επιχειρηματίες της παραλίας Τελωνείου και της Σκαλίδη. Και πάμε τώρα στο δια ταύτα. ΟΛΟΙ οι πολίτες που τοποθετήθηκαν (και ήταν ευτυχώς πολλοί), ΚΑΙ ο ΝΕΣΚ με την τοποθέτηση του προέδρου του, ΚΑΙ οι δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης, με τους δημοτικούς τους συμβούλους, τάχθηκαν υπέρ της ανοιχτής Ομογενών Αμερικής, με το λογικότατο επιχείρημα ότι είναι η μοναδική κεντρική αρτηρία της πόλης, για να φτάσει κάποιος εύκολα τα καλοκαιρινά βράδια στην παραλία Τελωνείου. Δυστυχώς όμως η δημοτική αρχή, μην μπορώντας ειλικρινά να κατανοήσω το γιατί, κράτησε τα αυτιά της κλειστά, σε αυτό το πολύ λογικό επιχείρημα, και ψήφισε, ΜΕ ΓΡΑΜΜΗ, να κλείσει η Ομογενών Αμερικής στο ύψος του παλιού Γερμανού, όπως γίνεται αρκετά χρόνια τώρα που ταλαιπωρούμαστε και εμείς που ξέρουμε, και οι τουρίστες που δεν ξέρουν.
Δεν ξέρω για πόσο καιρό ακόμα θα καταπατούμε σε αυτόν τον τόπο κάθε έννοια κοινής λογικής, πάντως όσο συνεχίζουμε να το κάνουμε, θα μένουμε κι άλλο πίσω....
Χουδαλάκης Βαγγέλης
Αν.Ταμίας
Νέου Εμπορικού συλλόγου Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: