Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΤΗΣ ΓΡΑΜΒΟΥΣΑΣ

"Περιβαλλοντική Διαχείριση και Αειφόρος Ανάπτυξη του Ακρωτηρίου Γραμβούσας" δημαρχείο Κισάμου 7-12-2016.... πήρα κάμποσα τηλεφωνήματα οτι δεν ήταν ενημερωμένοι αρκετοί κάτοικοι της περιοχής. Η αλήθεια είναι οτι είχαμε κάνει ανάρτηση αλλά νομίζω οτι γράφτηκε και στις εφημερίδες το θέμα, τώρα και παλαιότερα. Θα υπάρξουν και άλλες μαζώξεις υπολογίζω επί του θέματος και καλό είναι να μην τις χάνουν αυτοί που ενδιαφέρονται πραγματικά για την περιοχή, ειδικά οι Γραμπουσιανοί, που έχουν και λόγο να ξέρουν. 
Για την ιστορία λέω οτι ο Δήμος Κισάμου είχε προχωρήσει στην απευθείας ανάθεση μελέτης µε τίτλο «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ & ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΓΡΑΜΒΟΥΣΑΣ» από τον Οκτώβρη του 2015.
Η μελέτη που ήταν της τάξεως των 9.700Ε με ΦΠΑ, θα περιλάμβανε την καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης, των έργων και των δραστηριοτήτων που εξελίσσονται ως σήμερα στο σύνολο του Ακρωτηρίου Γραμβούσα. Στόχος της μελέτης είναι η διατύπωση των στρατηγικών σχεδιασμών για την ανάπτυξη του Ακρωτηρίου τα επόμενα χρόνια µε σεβασμό και µε πλήρη τήρηση των νόμων και των περιβαλλοντικών δεσμεύσεων της περιοχής καθώς πρόκειται για περιοχή που προστατεύεται από το δίκτυο Natura τόσο ως SPA αλλά και ως οικότοπος προτεραιότητας SCI. 
Μάλιστα εξ αρχής ήταν στα πλάνα της δημοτικής αρχής να καταγραφούν οι λύσεις µε τις ελάχιστες περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα εξυπηρετούν τους πολίτες και επισκέπτες της περιοχής.
Ας δούμε λοιπόν τι θα καταγράψει αλλά και τι θα προτείνει ο μελετητής, για μια περιοχή που την λιγουρεύονται πολλοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: