Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Α ΠΑ ΠΑ

 Το σπίτι του Αγιογράφου Γιάννη Αννουσάκη. Τα λόγια είναι περιττά αλλά σε πιάνει ένα μπούκωμα άμα βλέπεις αυτά τα πράγματα. Δυστυχώς το σπίτι είναι σε άθλια κατάσταση κι αν δεν βρεθούν γρήγορα χρήματα για να το αναπαλαιώσουν ....τα επόμενα χρόνια θα είναι ένας σωρός από πέτρες.... και όλοι ξέρουμε τι κρύβεται από κάτω και τι θα γίνει μετά. 
Φυσικά τα δωμάτια που άλλοτε ζωγράφιζε ο αγιογράφος, η μεγάλη του βιβλιοθήκη τα όμορφα ζωφραφσμένα υπνοδωμάτια είναι τώρα ένας απέραντος σκουπιδότοπος.... 
-Καλό θα ήταν να κλειστούν οι πόρτες απο λαμαρίνες και να καθαριστεί ο χώρος για άλλη μια φορά. Κρίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: