Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

“Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κισάμου” εντάχθηκε στο νέο ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020″, με την υπ. αρ. 6905/5-12-2016 απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Στ. Αρναουτάκη.
Το έργο το οποίο υποβλήθηκε στο ΕΣΠΑ προς χρηματοδότηση με την υπ. αρ. 11574/29-9-2016 Αίτηση του Δήμου Κισάμου, αφορά στη δημιουργία και λειτουργία, για 3 έτη, ενός Κέντρου Κοινότητας, που θα έχει ως στόχο την εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και στην ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και Υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης του «Κέντρου Κοινότητας». Σε αυτό θα απασχοληθούν δύο άτομα, ένας κοινωνικός λειτουργός ως συντονιστής και βασικός υπεύθυνος για τη λειτουργία του και ένας Ψυχολόγος ή Κοινωνικός Λειτουργός.
Το έργο αφορά όλους τους κατοίκους του Δήμου Κισάμου και κατά προτεραιότητα άτομα και οικογένειες που ζουν σε συνθήκες φτώχειας, παιδιά που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού.
Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 112,320,00 €. Το Κέντρο Κοινότητας Κισάμου θα λειτουργήσει στο δημοτικό κατάστημα της δημοτικής ενότητας Μηθύμνης, στο πρώην Δημαρχείο του Δήμου Μηθύμνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: