Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

ΜΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ

Μια σπουδαία δουλειά έχει ξεκινήσει ο συντοπίτης μας Μπαλαδάκης Αντώνης τον τελευταίο χρόνο. Ανεβάζει στο κανάλι του f/b καθημερινά σχεδόν βιντεάκια με σπάνιες ηχογραφήσεις από αξέχαστους Κισαμίτες μουσικούς ... και όχι μόνο.
Για όσους έχουν σελίδα στο f/b ας το ψάξουν στην σελίδα Κισαμίτικη Μουσική Παράδοση. Τραγούδια που τα βρήκε σε μικρές κασέτες από γάμους, πανηγύρια και εκδηλώσεις και δεν υπάρχουν σε δίσκους. Τα περισσότερα είναι της δεκαετίας του 70 και του 80, και ως και σήμερα βρισκόταν στα αρχεία του άλλου μεγάλου ερευνητή της περιοχής μας του Θανάση Δεικτάκη.

1 σχόλιο:

Μπαλαδακης Αντωνης είπε...

ευχαριστω φιλε Γιαννη για την αναφορα σου στην ομαδα θα ηθελα να πω ομως οτι δεν ειναι ολα απο το αρχειο του Θαναση του φιλου μας ορισμενα κοματια μας τα εχει δωσει αυτος αλλα τα περισσοτερα τα εχω απο δικη μου πρωτοβουλια η οποια εχει αρχισει εδω και 25 χρονια περιπου αλλα και απο κοματια φιλων που μας τα εδωσαν οπως ο Κοντογιανης ο Βαγγελης ο Κουνελης και αλλοι τους οποιους και ευχαριστω.Να σαι καλα παντως για την αναφορα σου.