Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

..που παρέδωσε στον Αλέξη Τσίπρα κατά την επίσκεψη του τελευταίου στο Δημαρχείο χθες.
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Με αφορμή την επίσκεψη σας στην φιλόξενη περιοχή της Κισσάμου, επιθυμώ να σας ενημερώσω για μια σειρά από σοβαρά ζητήματα που σχετίζονται με την οργανωτικο-διοικητική, επιχειρησιακή, κοινωνική και αναπτυξιακή λειτουργία και προοπτική του Δήμου Κισσάμου, για τα οποία πρέπει – αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές - να αναζητηθούν λύσεις.
Υπηρεσίες ύδρευσης-αποχέτευσης
11. Σύσταση και λειτουργία μιας Δ.Ε.Υ.Α. ανά νομό. Η προώθηση της προαναφερόμενης ρύθμισης είναι εξαιρετικά αναγκαία καθότι τα προβλήματα και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στον τομέα της ύδρευσης - αποχέτευσης, οι Δήμοι της χώρας που δεν διαθέτουν Δ.Ε.Υ.Α., είναι πολλά και σημαντικά, με κυριότερα το ελλιπές και μη εξειδικευμένο προσωπικό των δημοτικών υπηρεσιών ύδρευσης, την απουσία απαιτούμενης επιστημονικής τεχνογνωσίας, την ανεπαρκή χρηματοδότηση για την υλοποίηση έργων υποδομής, την αδυναμία αποτελεσματικής συντήρησης / επέκτασης των δικτύων - αντλιοστασίων - δεξαμενών, κ.α. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι οι υπηρεσίες ύδρευσης των προαναφερόμενων Δήμων να αποτελούν υποβαθμισμένες υπηρεσίες, που απλά διαχειρίζονται τις τεράστιες ελλείψεις και αδυναμίες τους στον τομέα της ύδρευσης – αποχέτευσης, αδυνατώντας να ανταποκριθούν στην αποστολή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: