Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο δήμος Κισάμου ενημερώνει τους πολίτες για την διευκόλυνση τους ότι η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Κατερίνα Σαββαΐδου εξέδωσε  απόφαση με την οποία ορίζεται ότι για την έκδοση διοικητικών πράξεων (π.χ Έκδοση Φορολογικής Ενημερότητας) από τα τμήματα των Δ.Ο.Υ για όσους φορολογούμενους πληρούν τις προϋποθέσεις να απαλλαγούν από τη υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης, απαιτείται μόνο η κατάθεση υπεύθυνης δήλωση του ν.1599/1986 στο οικείο τμήμα της Δ.Ο.Υ, η οποία θα φέρει τη βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής του δηλούντος .
Επισημαίνεται ότι οι εκτός Φορολογικής Διοίκησης Δημόσιες Υπηρεσίες και Φορείς για τη διεκπεραίωση διαδικασιών τους για τις οποίες απαιτείται ως δικαιολογητικό η βεβαίωση περί μη υποχρέωσης υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος υποχρεούνται να δέχονται από τους πολίτες την ως άνω υπεύθυνη δήλωση , αντίγραφο της οποίας θα αποστέλλεται στο τμήμα συμμόρφωσης της αρμόδιας Δ.Ο.Υ για δειγματοληπτικό έλεγχο.
Διευκρινίζεται ότι στην περίπτωση έγγαμων η υπεύθυνη δήλωση υποβάλλεται στο όνομα του συζύγου.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον νόμο, δεν έχουν υποχρέωση υποβολής δήλωσης για το έτος 2015 όσοι:
Δεν είχαν ετήσιο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα φορολογούμενο ή απαλλασσόμενο.
Αποτελούσαν εξαρτώμενα μέλη με ετήσιο φορολογητέο εισόδημα που δεν υπερέβη το ποσόν των 3.000 ευρώ.
Ήταν κάτοικοι εξωτερικού χωρίς πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα στην Ελλάδα.
Ήταν κεκαρμένοι μοναχοί με εισόδημα που δεν υπερέβη το ποσόν των 9.500 ευρώ.
ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: