Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΤΟΝ ΠΑΝΩ ΔΡΑΠΑΝΙΑ

Μεγάλες ποσότητες νερού αναβλύζουν από τα βράχια δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στην περιοχή, ήδη το νερό αναβλύζει και μέσα στα σπίτια. Οι αρχές διαβεβαιώνουν οτι δεν υπάρχει κίνδυνος αλλά χθες στο βράδυ είχαμε την πρώτη κατολίσθηση δίπλα από κατοικημένη οικία.
Το φαινόμενο μπορεί να λένε οτι οφείλεται σε μια σεισμική δόνηση, αλλά οι μαρτυρίες λένε άλλα. Στην περιοχή υπάρχει ακόμα και σήμερα (φώτο κάτω) τούρκικη βρύση (ίσως βενετσιάνικη) η οποία για πολλά χρόνια δεν έτρεχε. Υπάρχει ακόμα πηγάδι και στέρνα που σημαίνουν οτι το νερό ήταν γνωστό αλλά και κάποιες μαρτυρίες οτι οι Τούρκοι της περιοχής είχαν βρει το νερό και είχαν φτιάξει χαμάμ.
Πάντως χρειάζεται γρήγορα μια παρέμβαση γιατί πλησιάζει χειμώνας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ισως και να ειναι το ''ποταμι'' του χωριανου τους...