Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΚΟΤΩΣΤΡΑ

Όπως έμαθα ετοιμάζεται η ίδρυση συλλόγου τροχαίων ατυχημάτων, με πιθανή ονομασία  "Μελλοθάνατοι Δυτικής Κρήτης"
Η κατάσταση στον περίφημο ΒΟΑΚ είναι απερίγραπτη και νομίζω οτι πρέπει καθημερινά να αναδεικνύεται το θέμα μπας και φιλοτιμηθούν οι υπεύθυνοι..εντός και εκτός!
Τα κλαδιά έχουν μπει στον δρόμο για τα καλά και πλέον είναι σαν μια νέα πρασιά μέσα από τις μπάρες, μάλιστα έχουν σπάσει το πρανές του δρόμου σε πολλά σημεία. Η περίφημη ΛΕΑ (λωρίδα έκτακτης ανάγκης) είναι για τα μάτια του κόσμου. 
Μάλιστα επειδή μας κοροϊδεύουν ψιλό γαζί για δήθεν μη παράδοση του δρόμου και οτι ο δρόμος δεν είναι αυτοκινητόδρομος ας ψάξουν να δουν στον ΚΟΚ τι σημαίνουν οι πράσινες ταμπέλες που υπάρχουν σε όλα τα σημεία του ΒΟΑΚ. Στου Χατζηδάκη την καθίζηση την έκλεισαν πρόχειρα ακόμα είναι οι κώνοι εκεί, αν και από αυτόν τον δρόμο πέρασαν φέτος όλοι οι τουρίστες που επισκέφτηκαν την Κρήτη.
Καλό είναι λοιπόν πρώτα να διορθωθούν όλα αυτά και ας σταματήσει το παραμύθι οτι δεν έχει παραδοθεί ακόμα ο δρόμος.
Τα φώτα στον περίφημο ισόπεδο κόμβο Δραπανιά θα ανάψουν λίαν συντόμως, 2032 υπολογίζουν οι υπόλογοι, αν και αυτός ο κόμβος έγινε με λεφτά που μεταφέρθηκαν από τις ανανεώσιμες πηγές των βουνών μας.
Φυσικά δεν θα ξαναπώ για το κομμάτι Μαύρο Μώλος -Λιμάνι γιατί όσο το αναφέρω τόσο σπάω τα νεύρα κάποιων ..αναίσθητων.



Δεν υπάρχουν σχόλια: