Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

ΦΤΟΥ ΜΑΣ

 Στον πιο τουριστικό δήμο της Κρήτης με πάνω από 10.000 τουρίστες σε όλες τις παραλίες του και δεν υπάρχει οδηγός σε κανένα από τα ασθενοφόρα του Κ.Υ. Φτού μας για άλλη μια φορά.
 Η τουρίστρια κτυπήθηκε στην μέση του δρόμου, και παρέμεινε καταγής για 45 λεπτά, ενώ όλοι ψάχναμε για ασθενοφόρο..
 ....τελικά μεταφέρθηκε με το σύνηθες ασθενοφόρο για την περιοχή μας ένα 4Χ4 ...ξανά φτού μας.
Φυσικά το ασθενοφόρο στην σκιά....να ξεκουράζεται.
Τελικά δεν αλλάζουμε με τίποτα....να κάτεχα εδά ίντα θα μας πουν τώρα οι Κουρουμπλήδες. Καλοκαιριάτικα να μην υπάρχει οδηγός φτου τους!!
Υ.Σ το γεγονός δεν είναι πρωτάκουστο...έχει επαναληφθεί κάμποσες φορές, και μια μάζωξη στο προαύλιο του ΚΥ ήταν γι αυτό τον λόγο!! 

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει περίπτωση να δεις καλυτέρευση Γιάννη, αν συνεχιστεί το υπάρχον σκηνικό
(των τελευταίων ετών) μόνο χειροτέρευση να περιμένεις.

Αλλά τελικά, δεν φταίνε ούτε οι Κουρουμπλήδες ούτε οι Σαμαράδες ούτε ο ΓΑΠ.

Εμείς οι μαλ@κες φταίμε, που πληρώνουμε ακόμη Φόρους, χαράτσια και ΦΠΑ και περιμένουμε ένα ανύπαρκτο ΚΡΑΤΟΣ-χαμετυπείο να λειτουργήσει.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΡΟ στο μπουρδέλο γιατί πάει ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ...
και στο ταμείο των "φίλων μας" των Γερμανών.

Ας το χωνέψουμε.. Δεν θα μας φτιάξει κανείς.. Μόνοι μας ότι φτιάξουμε.


Αλλά για να το φτιάξουμε πρέπει τα χρήματα μας να πιάνουν τόπο.. και όχι να καλύπτουν
μεταπολιτευτικές ΡΕΜΟΥΛΕΣ.

αυτά.

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΧΙΚΑ
ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΕΚΑΒ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.

ΣΤΟ ΕΚΑΒ ΑΝΕΦΕΡΟΜΕ ΟΝΟΜΑ ΣΥΜΒΑΝ(ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ)ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ.ΔΙΔΟΝΤΑΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

ΦΡΟΝΤΙΖΟΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΕΚΘΕΣΗ ΣΕ ΝΕΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΑΜΦΟΤΕΡΩΝ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΣΕ ΕΥΛΟΓΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΠΡΟ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΣΥΜΒΑΝΤΟΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.

ΔΕΝ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ Η ΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ.

ΟΥΔΕΙΣ ΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΩΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΣΤΕΙΧΕΙΩΔΗ.

Η ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ
ΕΝΩ ΤΟ ΕΚΑΒ ΔΕΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΗΚΕ.

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟ.ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΒΑΡΔΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΔΗΓΟΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΚΑΙ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΝΑ ΚΛΗΘΕΙ ΤΟ ΕΚΑΒ.
ΤΟ ΕΚΑΒ ΔΕΝ ΚΛΗΘΗΚΕ.ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ.
ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΑΝ ΧΑΘΗΚΕ ΧΡΟΝΟΣ ΑΥΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΤΑΜΕΝΩΝ.
ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ.ΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΜΕΤΕΒΗΣΑΝ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΑΝΤΟΣ.
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΙΣΑΜΟΥ ΟΦΕΙΛΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ.
Η ΑΣΘΕΝΗΣ ΣΕ ΣΑΝΙΔΑ ΜΕ ΚΟΛΑΡΟ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΜΕ ΟΡΟ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟ Κ.Υ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΑΤΕ ΕΩΣ ΕΛΕΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ.ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕΤΑΦΕΡΕ ΤΗΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ ΣΤΟ Γ.Ν.ΧΑΝΙΩΝ.
ΤΟ ΕΚΑΒ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΥΤΑ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΗΘΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ 4Χ4 ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.
ΕΠΙΠΛΕΟΝ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΘΕΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΜΗ ΝΟΜΙΜΗ.
ΘΑ ΣΑΣ ΣΥΝΕΣΤΗΝΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

Όχι Γιάννη… Το φτου δεν πάει σ’ αυτούς. Το φτου πάει στους ψηφοφόρους. Αυτό είναι αποτέλεσμα των μνημονίων, τα οποία μνημόνια θέλησαν τελικά άπαντες για να μην στέκονται για λίγο στις ουρές των ΑΤΜ. Φάτε μνημόνια τώρα… και ψηφίζετε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΟΤΑΜΙΑ και ΠΑΣΟΚΟΝΔ.

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Ο κύριος ή κυρία με τα κεφαλαία θίχτηκε ανώνυμα βέβαια...να την αφήνανε στην μέση του δρόμου και να περιμένανε το ΕΚΑΒ από τα Χανιά. Μάλιστα από αυτούς και εσείς...επειδή εγώ γράφω επώνυμα αν έχεις την δύναμη κάνε μου μήνυση, για να δούμε ποιος είσαι ή ποια; Αν φυσικά είσαι μέσα στην φώτο σου ζητάμε συγνώμη αν εκτέθηκες αλλά αν είσαι από αυτήν την υπηρεσία και νομίζεις οτι κάνεις έργο είσαι γελασμένη. Διάβασε το πρώτο σχόλιο ανώνυμε της πλάκας. Θα έπρεπε να ντρέπεσαι..αλλά είσαι γελασμένος(η) αν νομίζεις οτι κάτι τέτοια γεγονότα θα κρύβονται..εύχομαι δε να μην σου τύχουν εσένα τέτοια γεγονότα...Αι στα διαολο τώρα

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

ο φτού πάει σε μας....στο τέλος ας πάρουν και αυτοί ένα... όσο για τον ανώνυμο με τα κεφαλαία, τον ενημερώνουμε οτι κάναμε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες..Κ.Υ-αστυνομία-Δήμαρχο και Αννουσάκειο θεραπευτήριο (έχει και αυτό ασθενοφόρο)...όταν δεν μπορέσαμε να βρούμε άκρη, φέραμε την γιατρό στον τόπο του ατυχήματος. Το ΕΚΑΒ το ειδοποιεί το ΚΥ άντε η αστυνομία τι δουλειά έχουν οι πολίτες να ξέρουν αυτά που εσύ ξέρεις...(Γιατρέ) Και στην τελική ανάλυση ούτε στην μέση του δρόμου μπορούσε να μείνει περπατούσε στην αρχή, ούτε οδηγό υπήρχαν στα ασθενοφόρα μας (αυτό να είσαι σίγουρος οτι θα ψαχτεί πάρα πολύ)

Ανώνυμος είπε...

Κεφαλαιογραφιά, γνωρίζουμε ότι τραυματία δεν μετακινούμε. Ωστόσο η οδηγία αυτή ισχύει σε πολιτισμένες χώρες που το ΕΚΑΒ φτάνει από 5 λεπτά έως 15 λεπτά. Όχι σε 1,5 ώρα. Ας την αφήνανε λοιπόν τάβλα στην άκρη του δρόμου να πέθαινε.

Ανώνυμος είπε...

Εχω μια απορια κ.Γιαννη.Ποσους οδηγους εχει το Κεντρο Υγειας ?Σε παλιοτερη αναρτηση σας ει χατε αναφερει οτι ειναι πεντε αν δεν κανω λαθος. ΑΛηθεια αν ειναι τοσοι δεν επαρκουν?Παντως η ειδηση κανει το γυρο του διαδικτυου και καλα κανει.Γιναμε παλι διασημοι αλλα δυστυχως με αρνητικο τροπο... ΓΡΑΜΒΟΥΣΙΑΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

οταν ο δημαρχοσ ειχε διαμαρτυρηθει για αυτο το Σεπτεμβριο και ειχε καλεσει ολουσ τουσ καστελιανουσ για διαμαρτυρια ελάχιστοι πηγαν, προφανωσ νομιζοντασ οτι το ασθενοφορο αφορα τον γειτονα.... και οχι τουσ ιδιουσ. απλα το αναφερω επειδη μασ αρεσει να λεμε απο τον καναπε μας......

Ανώνυμος είπε...

Μιας και η κοπέλα κτυπήθηκε απο το αμάξι μου ας μου επιτρέψει ο κύριος-κυρία με τα κεφαλαία να γνωρίζω καλύτερα τι ακριβώς συνέβει. Ξαφνικά βλέπω έναν άνθρωπο να πετάγεται μπροστά μου ένω το αμάξι ήταν εν κινήση. Φρενάρω και πέφτει στο μπαμπρίζ του αυτοκινήτου απο την μεριά του συνοδηγού. Ευτυχώς ειχε πολύ κίνηση και πηγαίναμε όλοι σημειωτόν.Κατέβηκα απο το αμάξι, είδα την κοπέλα να κάθετε στην άκρη του δρόμου, την ρώτησα αν είναι καλά, και την παρότρυνα να μην μετακινηθεί. Μόνη της σηκώθηκε και κάθισε στο πεζοδρόμιο. Είχα αφήσει το κινητό μου στο αμάξι και ζήτησα απο ένα παρευρισκόμενο να τηλεφωνήσει στο ΕΚΑΒ. Ο άνθρωπος τηλεφώνησε, έδωσε τα στοιχεία του τα στοιχεία μου και τον αριθμό του κινητού μου. Της είπα να φέρω το κιτ των πρώτων βοηθειών απο το αμάξι να της περιποιηθώ τα γδαρσίματα που είχε στους αγκώνες και δεν ήθελε.Πήγα στο αμάξι πήρα το κινητό μου και τηλεφώνησα στην αστυνομία.Μου είπε ένας κύριος που ήταν εκεί ότι τους έχουν ήδη καλέσει.Τα υπόλοιπα λιγο πολύ είναι γνωστά.
Δεν θα σχολιάσω καν οτι το σχόλιο για την συνήθη μεταφορά ασθενών με 4χ4 είναι "ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ"!!!!!!!Θα το επαναλάβω και εγώ!!!Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΩΝ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΙ ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΕ 4Χ4.Φωνάζουμε για την κατάσταση αυτή, αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω!!!Φτου μας λοιπόν!