Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

ΤΕΛΙΚΑ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ;

Η δακοκτονία αποτέλεσε και αντικείμενο έντονης αντιπαράθεσης ανάμεσα στον δήμαρχο Κισάμου Θ. Σταθάκη και τον δήμαρχο Αποκορώνου Χ. Κουκιανάκη σε σύσκεψη χθες στη Π.Ε. Χανίων. Και αυτό γιατί ο δήμος Αποκορώνου συμμετείχε στο διαγωνισμό ενώ οι εργολάβοι που συμμετέχουν στο έργο (κοινωφελείς και αναπτυξιακές επιχειρήσεις Δήμων και συνεταιρισμοί) είχαν συμφωνήσει, σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, να μην συμμετέχουν ώστε να του δοθεί το έργο κατ' ανάθεση και να εξασφαλιστούν τα 300.000 ευρώ που είχε υποσχεθεί ο αναπληρωτής υπουργός κ. Αποστόλου για τα Χανιά. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αποκορώνου πάντως δεν υπήρξε καμία τέτοια συμφωνία από μέρους του και ο Δήμος έκανε ότι καλύτερο προκειμένου να διασφαλίσει τη σωτηρία της παραγωγής του.
Από τη μεριά του ο δήμαρχος Κισάμου Θοδωρής Σταθάκης μιλώντας στους δημοσιογράφους εξέφρασε τη θλίψη του «από το γεγονός ότι έγιναν δηλώσεις από τον Δήμο Αποκορώνου ότι εν αγνοία του δηλώθηκαν κάποια πράγματα. Ήταν ενημερωμένος από μένα προσωπικά και συμφώνησε στο κείμενο να μην συμμετέχουμε στο διαγωνισμό (σ.σ. Ο κ. Κουκιανάκης)».
Ο δήμαρχος Κισάμου τόνισε πως αυτή τη στιγμή οι φορείς που αναλαμβάνουν τη δακοκτονία σε Κίσαμο αλλά και σε Χανιά και Πλατανιά δεν βρίσκουν ανθρώπους για να ψεκάσουν. Ο ίδιος εξέφρασε την απορία για το πως ο Δήμος Αποκορώνου πραγματοποιεί τη δακοκτονία και πως τη χρηματοδοτεί, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της εξασφάλισης των 300.000 ευρώ έστω και μέχρι το Φθινόπωρο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το χάσαμε το λάδι πατριώτη.