Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΑΛΙ

Εντός της βδομάδας θα ξεκινήσουν τα έργα στο πιο δύσκολο κομμάτι του βιολογικού στην πόλη της Κισάμου. Είναι η σύνδεση του τελευταίου κομματιού λίγο μετά το λιμάνι και ως και το Μαύρο Μώλος. Ένα κομμάτι 1 χιλιομέτρου περίπου, όμως με βαθμό δυσκολίας πολλαπλάσιο από τ΄ άλλα μιας και θα γίνει πρώτον σε κακή εποχή (αρχή τουριστικής περιόδου) και κατά δεύτερον δίχως να έχει αποφασιστεί ακόμα το βάθος θα πάει ο αγωγός (αν στην πορεία βρεθούν εμπόδια). Πάντως είναι ένα έργο μεγίστης σημασίας μιας και θα συνδέσει το ήδη κατασκευασμένο τμήμα Πλάτανος -Άγιος Γεώργιος -Τράχηλας- Βιγλιά με την πόλη της Κισάμου.
Βέβαια όλα αυτά δείχνουν και την προχειρότητα μας τόσα χρόνια, μιας και κουβεντιάζουμε για ένα έργο σημασίας αλλά δίχως να έχουμε την εναλλακτική λύση δρόμου για τα χωριά και τους επίγειους παραδείσους μας στα δυτικά. Μια κατολίσθηση μια καθυστέρηση και θα αποκοπούν.
Θεωρώ οτι είναι αναγκαία πλέον και μια δεύτερη οδική αρτηρία με τα χωριά αυτά...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πέρσι κ προπερσι κάποιοι μαζεύαν υπογραφές να μην ξεκινήσει γιατί αρχιζε η τουριστική σεζόν.. Φέτος μάλλον δεν θα έχουμε τουρίστες γι αυτό δεν είναι προβλημα