Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

ΧΜ.....ΜΥΡΙΖΕΙ

Δηλαδή για να καταλάβετε ..η κτηματική υπηρεσία εφόσον ο κύριος διαχειριστής είναι ο δήμος σε μια παραλία ζητά 20% επί των ακαθαρίστων αν ο δήμος την εκμεταλλεύεται και δεν την νοικιάζει σε άλλους.... δηλαδή με απλά λόγια αναγκάζει τον Δήμο μας και κάθε δήμο να νοικιάσει τις παραλίες του σε ιδιώτες. 
Τώρα δεν παίρνω και όρκο ότι αυτό θα γίνει στην γειτονιά μας..αλλά αν γίνει φαντάζομαι ποιοι θα έχουν την δυνατότητα να κτυπήσουν Μπάλο και Ελαφονήσι... μόνο κάτι συγγενείς της Μεργκελ!!
Φυσικά το θέμα θα είχε λυθεί πάλι προσωρινά αν δεν έκρινε το ΣτΕ, οτι με την παραχώρηση όλων των παραλιών δεν διασφαλίζεται η προστασία των παράκτιων οικοσυστημάτων, που κινδυνεύουν από την υπερεκμετάλλευση, ούτε διαφυλάσσεται η κοινοχρησία τους. 
Μάλιστα το τελειωτικό κτύπημα ήλθε όταν η υπόθεση παραπέμφθηκε στην επταμελή σύνθεση του τμήματος με δικάσιμο την 3η Ιουνίου 2015...στα μισά του καλοκαιριού δηλαδή!!
Για να δούμε αν ποτέ αυτό το χάος με τις παραλίες λυθεί..

Δεν υπάρχουν σχόλια: